- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Προετοιμασίες για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις στη Νίκαια

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για τις διήμερες αποκριάτικες εκδηλώσεις που θα γίνουν στη Νίκαια  και τις οποίες διοργανώνουν ο Δήμος Κιλελέρ, η Δημοτική Κοινότητα Νίκαιας και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού με τη συμμετοχή πλήθους φορέων συλλόγων, δημοτών και εθελοντών της Νίκαιας και του Δήμου Κιλελέρ. Οι γυναίκες του Συλλόγου Γυναικών Νίκαιας έχουν ήδη καθαρίσει τη φακή που θα μαγειρευτεί και θα σερβιριστεί την Καθαρή Δευτέρα και εθελοντές έχουν κατασκευάσει τον καρνάβαλο.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής: Κυριακή της Αποκριάς 26 Φεβρουαρίου. Αύλειος χώρος Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας. Ώρα έναρξης 5 μ.μ. Δίωρο παιδικό πάρτι με κλόουν και facepainting, άναμμα αποκριάτικης φωτιάς, σουβλάκια, λουκάνικα, παραδοσιακές πίτες και άλλα εδέσματα συνοδεία άφθονου κρασιού. Μουσική από Dj, ξέφρενος χορός, διάφορα σκωπτικά δρώμενα και τέλος κάψιμο καρνάβαλου.

Καθαρή Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου. Κεντρική πλατεία Νίκαιας. Ώρα έναρξης 10 π.μ. Φακές, πατάτες βραστές, άλλα σαρακοστιανά εδέσματα και άφθονο κρασί, παρασκευή λουκουμάδων, γλέντι με ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής, αναβίωση εθίμου παραδοσιακού γάμου και διάφορα άλλα δρώμενα.

Παρόμοιες αποκριάτικες εκδηλώσεις θα γίνουν και σε άλλες τοπικές κοινότητες του Δήμου Κιλελέρ