- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Χρ. Κέλλας: Πληγή οι συμβάσεις ΕΟΠΥΥ με επαγγελματίες ειδικής αγωγής και νέους ιατρούς

«Στην διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, τοποθετήθηκε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, σχετικά με τα πεπραγμένα του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.).

Ο Λαρισαίος πολιτικός, απευθυνόμενος στον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, επεσήμανε:

«Χαίρομαι πραγματικά, κ. Υπουργέ, που σας άκουσα σήμερα, έστω και με καθυστέρηση κάποιων ετών, να λέτε πως συμφωνείτε που ο ΕΟΠΥΥ έγινε αγοραστής Υπηρεσιών Υγείας. Έπρεπε φαίνεται, να γίνετε Υπουργός για να “δείτε την αλήθεια”, γιατί όλοι θυμόμαστε στη συζήτηση, για να μετατρέψουμε εμείς τον ΕΟΠΥΥ σε αγοραστή Υπηρεσιών Υγείας, “τι πόλεμο” μας κάνατε».

Ο κ. Κέλλας, έθεσε επί τάπητος και το κομβικό ζήτημα της ανεργίας στους νέους Γιατρούς, που δεν τους δίνεται η δυνατότητα να υπογράψουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ.

«Όλοι μιλάμε για τη μαζική μετανάστευση των νέων Γιατρών και των νέων γενικότερα, αφού τελειώσουν το Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα. Όλοι το συζητάμε, όλοι λέμε κρίμα, αλλά δεν κάνετε κάτι γι’ αυτό.

Τι θα γίνει με τους νέους Γιατρούς, που δεν μπορούν να κάνουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ και αυτοί είναι χιλιάδες;

Ξέρετε ποια είναι η πρώτη ερώτηση του κόσμου, όταν παίρνουν τηλέφωνο στα ιατρεία:

“Σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ έχετε”;

“Δεν έχετε;”.

“Ευχαριστώ”, και πηγαίνουν στον επόμενο ιατρό που έχει σύμβαση.

Γιατί δεν προχωράτε επιτέλους στην αλλαγή του καθεστώτος; Τι σας εμποδίζει;», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του Λαρισαίου βουλευτή, προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας και τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ.

Ο αν. Τομεάρχης Παιδείας του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφερόμενος στην μεγάλη αναστάτωση που έχει προκληθεί στον ευαίσθητο χώρο της Ειδικής Αγωγής, σχετικά με τις συμβάσεις με τους Επαγγελματίες Ειδικής Αγωγής (Φυσιοθεραπευτές, Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Ψυχολόγους κλπ), τόνισε:

«Βγάλατε παραμονή Πρωτοχρονιάς μία εγκύκλιο, που έδινε προθεσμία τριών ημερών εκ των οποίων οι δυόμισι μέρες ήταν αργίες, για συμβάσεις στην Ειδική Αγωγή. Εκ των υστέρων, βρίσκεστε σε διαπραγμάτευση, δώσατε παράταση, έχουμε συναντηθεί με όλους τους φορείς και είναι πραγματικά ντροπή και κρίμα για τον πιο ευαίσθητο τομέα της εκπαίδευσης, αυτόν που αποτελεί δείγμα πολιτισμού, να φερόμαστε κατά τέτοιο τρόπο, με τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τα άτομα με Ειδικές Ανάγκες.

Ξέρετε πολύ καλά, ότι οι φυσιοθεραπείες, οι λογοθεραπείες και οι εργοθεραπείες, που σε πολλά περιστατικά μάλιστα είναι δια βίου, εκδίδονται από δημόσια νοσοκομεία, επομένως είναι πραγματικές.

Με αυτό που κάνατε, επιτρέπετε την πρόσβαση στις αντίστοιχες υπηρεσίες, μόνο σε όσους γονείς μπορούν να πληρώσουν από την τσέπη τους!!

Παρακαλώ, λοιπόν, κύριε Υπουργέ, ξαναδείτε σοβαρά αυτό το θέμα. Εμείς θα είμαστε αρωγοί, χωρίς αντιπολιτευτική διάθεση».

Τέλος ο Λαρισαίος πολιτικός, “στάθηκε” και στην παρακράτηση 2 και 6% σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, υπέρ ΕΟΠΥΥ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “τα χρήματα αυτά δεν φτάνουν στον ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα να μένουν απλήρωτοι χιλιάδες επαγγελματίες Υγείας”.

«Επιβάλλατε μια παρακράτηση, η οποία δεν έχει φτάσει ποτέ στον προορισμό της. Χρησιμοποιείτε τα χρήματα αυτά για να πληρώσετε συντάξεις, μεγαλώνοντας τις οφειλές προς τους παρόχους του ΕΟΠΥΥ. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί».