- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Με θεσμική υπόσταση η «Πόλη που Μαθαίνει»

Με εντυπωσιακή συμμετοχή εκπροσώπων δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, συλλόγων και φορέων  της πόλης, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Λάρισας, ευρεία συνάντηση με θέμα τη  συγκρότηση θεσμοθετημένης επιτροπής  για την «Πόλη που Μαθαίνει».

Η συγκρότηση της επιτροπής, αποτελεί βασική προτεραιότητα για τη συνέχιση της απολύτως πετυχημένης προσπάθειας που καταβάλει, εδώ και δυο περίπου χρόνια,  ο Δήμος Λαρισαίων για την «Πόλη που Μαθαίνει», μια προσπάθεια που είχε ως αποτέλεσμα τη βράβευση της Λάρισας από την UNESCO, ανάμεσα σε 16 πόλεις παγκοσμίως, με το βραβείο για τις «Πόλεις που Μαθαίνουν».

Στη συνάντηση, στην οποία προήδρευσαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Τάχος και ο αναπληρωτής δήμαρχος κ. Γιώργος Σούλτης ,  έγινε από τον αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημ. Δεληγιάννης εκτενής παρουσίαση της προσπάθειας,  των στόχων και των επομένων βημάτων που θα πρέπει να ακολουθήσει η πόλη.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, ο Δήμος Λαρισαίων, με επιστολή του δημάρχου Απ. Καλογιάννη,  έχει προτείνει προς την UNESCO τη λειτουργία στη Λάρισα, εκπαιδευτικού κέντρου για  στελέχη ευρωπαϊκών πόλεων που μετέχουν στο Δίκτυο της UNESCO για τις Πόλεις που Μαθαίνουν.

Η συζήτηση για τη λειτουργία της επιτροπής ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική, ενώ  η τελική πρόταση για τη συγκρότηση της επιτροπής, που θα έρθει προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα οριστικοποιηθεί  τις επόμενες ημέρες.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε επίσης ο αντιπεριφερειάρχης κ. Θαν. Παιδής.