Χρήστος Κέλλας για συμβάσεις Πυροσβεστών


Tags |

Ο αναπληρωτής Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Λαρίσης κ. Χρήστος Κέλλας, με αφορμή το θέμα της λήξης των συμβάσεων των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης την προσεχή Παρασκευή και ενώ εκκρεμεί η υλοποίηση της μονιμοποίησή τους,προέβηστην ακόλουθη δήλωση:

«Σε λίγες μέρες εκπνέει η προθεσμία μονιμοποίησης των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης, και η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει στην υλοποίησή της. Ενώ το 2014, η κυβέρνηση της ΝΔ έδωσε τη δυνατότητα, με σχετική ΚΥΑ, να γίνει νωρίτερα από τη λήξη της πενταετούς θητείας η ένταξη των ΠΠΥ στο μόνιμο προσωπικό, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν προχώρησε στο αυτονόητο. Την ώρα που οι μετακλητοί υπάλληλοι του κυβερνητικού σχήματος καταρρίπτουν κάθε ρεκόρ, την ώρα που αποκαλύπτεται ο μεγάλος αριθμός των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί σε υπουργεία και φορείς του κράτους, όλες ελεγχόμενες από τα υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου, την ίδια ακριβώς ώρα το Πυροσβεστικό Σώμα δεν μπορεί να προγραμματίσει τις επιχειρησιακές του ανάγκες.Χιλιάδες Πυροσβέστες μετράνε αντίστροφα μέχρι την Παρασκευή – και ενώ έχουν γίνει όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται – που είναι η καταληκτική ημερομηνία για τη μονιμοποίησή τους.

Με τον αναπληρωτή τομεάρχη Εσωτερικών Μάξιμο Χαρακόπουλο και άλλους 47 βουλευτές υπογράψαμε και καταθέσαμε σχετική ερώτηση ζητώντας το αυτονόητο, δηλαδή να ολοκληρωθεί η διαδικασία μονιμοποίησης των ΠΠΥ, όπως προβλέπεται. Δυστυχώς, για αυτή την κυβέρνηση το αυτονόητο μάλλον είναι η κοροϊδία, το ψέμα και ο εμπαιγμός».

Στη φωτογραφία:

Ο Λαρισαίος πολιτικός στη  συνάντηση που είχε στη Λάρισα με το μέλος της Ένωσης Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης, Γιώργο Κουτσούκη και τους υπηρετούντες στον 1ο και 3ο Πυροσβεστικό Σταθμό ΠΠΥ, ΜαριλέταΚαλαβριώτου και Αχιλλέα Λέτσιο.