- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Ο Δήμος Λαρισαίων για την ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία

Η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της υποδοχής και ένταξης των παιδιών των Σύριων προσφύγων της δομής φιλοξενίας Κουτσόχερου, σε σχολεία της Λάρισας, ολοκληρώθηκε, με απόλυτη ομαλότητα, τις προηγούμενες ημέρες.

Στη Λάρισα, έγινε το αυτονόητο  με την εκπλήρωση των υποχρεώσεων του κράτους που υπαγορεύονται από διατάξεις του Συντάγματος και της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, αλλά και από τις αρχές και τις αξίες του ελληνικού λαού.

Ο Δήμος Λαρισαίων, από την αρχή τόσο με τις τοποθετήσεις του δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη, όσο και με τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, καλωσόρισε τα προσφυγόπουλα στα σχολεία της πόλης και συμμετείχε ενεργά και με το βάρος της θεσμικής ιδιότητας, στην προετοιμασία της υποδοχής τους. Αυτό επιτεύχθηκε, παρά την προσπάθεια δημιουργίας κλίματος εκδήλωσης αντιδράσεων από κάποιους που θέλησαν να εκμεταλλευτούν τους εύλογους προβληματισμούς γονέων κυρίως σε ζητήματα δημόσιας υγείας.

Η υλοποίηση του σχεδιασμού του υπουργείου Παιδείας, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και των διευθύνσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, σε όλα τα επίπεδα (διαδικασίες ένταξης, ζητήματα υγιεινής – εμβολιασμών κλπ, ενημέρωση γονέων κ.α.), καταδεικνύει τη διάθεση της Πόλης, με πρώτη την εκπαιδευτική κοινότητα, τους φορείς, τους συλλόγους και τις οργανώσεις να σεβαστεί την ιστορία και τις αρχές της. Μακριά από φαινόμενα και εκδηλώσεις ξένες προς τις παραδόσεις της.

Και βέβαια είναι ευθύνη όλων των αρμόδιων φορέων να συνεχιστεί η προσπάθεια ενημέρωσης των συμπολιτών μας για ζητήματα όπως οι εμβολιασμοί που εδώ και χρόνια η επιστημονική κοινότητα έχει δώσει τις απαντήσεις της.

Η Πόλη μας άνοιξε την αγκαλιά της στα παιδιά του πολέμου. Και είναι μεγάλη της τιμή που μπόρεσε  να τα κάνει να χαμογελάσουν ξανά.