Το Συνδικάτο γάλακτος, τροφίμων και ποτών για τις αγροτικές κινητοποιήσεις


Tags |

Η διοίκηση του συνδικάτου μας εκφράζει την ολόπλευρη συμπαράσταση στους μικρομεσαίους αγρότες που αγωνίζονται ενάντια στην πολιτική ξεκληρίσματος τους, που εφαρμόζουν χρόνια τώρα, οι κυβερνήσεις και η ευρωπαϊκή ένωση!

  •   Ιδιαιτέρα σήμερα που η κρίση του συστήματος είναι σε εξέλιξη, η επίθεση στους μικρομεσαίους αγρότες αλλά και στα άλλα  εργατικά λαϊκά στρώματα (εργατοϋπαλλήλους , αυτοαπασχολούμενους , συνταξιούχους) θα συνεχιστεί με ακόμα μεγαλύτερη ένταση,  χωρίς ημερομηνία λήξης!
  • Πολλά από τα αιτήματα που βάζουν σήμερα οι αγρότες όπως: Μέτρα κατά της ακρίβειας (απαγόρευση ανατιμήσεων σε όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες, κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στα καύσιμα, μείωση 30% των τιμολογίων ΔΕΚΟ, κατάργηση του ΕΜΦΙΑ, κατάργηση διοδίων ), είναι και αιτήματα της εργατικής τάξης και όλων των εργαζόμενων λαϊκών οικογενειών που στενάζουν από τις φοροεισπραχτικές πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης όσο και των προηγούμενων!

Επομένως ο δρόμος του  ενωμένου αγώνα που επέλεξαν οι μικρομεσαίοι αγρότες είναι μονόδρομος τόσο γι΄αυτούς όσο και για τους εργατοϋπαλλήλους   και πρέπει να στηριχθεί έμπρακτα από όλους όσους υποφέρουν από τις ίδιες πολιτικές!

Ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι του κλάδου των τροφίμων- γάλακτος-ποτών που δουλεύουν στην μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων και η εργασία τους  εξαρτάτε  άμεσα από την επιβίωση των αγροτών της χώρας μας, πρέπει να  συμμετέχουν  και να στηρίξουν αποφασιστικά τον αγώνα τους!

 Το συνδικάτο  καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να  συγκεντρωθούν   στο μπλόκο της Νίκαιας  την Παρασκευή 3 Φλεβάρη  στις 6+30 το απόγευμα !

 

Για το Δ.Σ.

      Ο                                                                                            Ο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΚΑΛΙΑΜΠΑΣ                                    ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΛΕΑΝΘΗΣ                                      ΝΙΚΟΣ