- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Ο Μ. Χαρακόπουλος για την Ημέρα Μνήμης Ολοκαυτώματος

«Πρώτιστο καθήκον μας είναι η ανάδειξη της ιστορικής αλήθειας και η ενδυνάμωση της ιστορικής μνήμης, ως κύρια εργαλεία απέναντι σε πιθανές εκτροπές. Έχουμε ανάγκη από την προβολή ιδεών που συμβάλλουν στην αλληλεγγύη και στην αγάπη προς τον συνάνθρωπο, ανεξάρτητα από τη θρησκευτική, εθνική ή άλλη ιδιότητά του». Τα παραπάνω αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας,βουλευτής Λαρίσης,κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μήνυμά του για τις εκδηλώσεις της Εθνικής Ημέρας Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων & Ηρώων του Ολοκαυτώματος, που πραγματοποιούνται στην Λάρισα.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, αφού ευχαριστεί την Περιφέρεια Θεσσαλίας,την Ισραηλιτική Κοινότητα ΛάρισαςκαιτηνΠεριφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίαςγιατην πρόσκληση να παραβρεθεί στις εκδηλώσεις-κάτι που δεν ήταν δυνατό λόγω των κοινοβουλευτικών του υποχρεώσεων στην Αθήνα- συγχαίρει του διοργανωτές «όχι μόνον για την εν γένει πρωτοβουλία, αλλά και για την υψηλή ποιότητα του προγράμματος, που στοχεύει καταφανώς τόσο στην απότιση φόρου τιμής στα θύματα του Ολοκαυτώματος όσο και στην ενίσχυση της ιστορικής μνήμης».

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλήγει προσθέτοντας ότι «αυτό είναι ιδιαιτέρως σημαντικό στις ημέρες μας, όπου δυστυχώς, πολλοί από τις νεώτερες γενιές δεν αντιλαμβάνονται τα ιστορικά γεγονότα και τη σημασία τους. Έτσι, ο κίνδυνος της επανεμφάνισης ακραίων και ολοκληρωτικών ιδεολογικών ρευμάτων, που βύθισαν το κόσμο στη δυστυχία και στο αίμα, είναι πολύ πιθανός. Ήδη βιώνουμε τέτοιες τεκτονικές αλλαγές σε διάφορα σημεία του πλανήτη. Αλλά και στη χώρα μας είναι ανησυχητικές ανάλογες τάσεις».