- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας για το προσφυγικό και την εκπαίδευση των παιδιών

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων καταδικάζει τη νέα ρατσιστική επίθεση της Χρυσής Αυγής στο σχολείο του Περάματος, που επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά τον ναζιστικό και εγκληματικό χαρακτήρα της οργάνωσης και προκαλεί τη λαϊκή κατακραυγή. Οι ναζιστές έβαλαν στο στόχαστρο παιδιά – θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου και επιτέθηκαν σε γονείς και εκπαιδευτικούς που αντιστάθηκαν στο ρατσιστικό τους δηλητήριο.

Όπως στην περίπτωση των επιθέσεων σε πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά, έτσι και τώρα στα σχολεία, οι ναζιστές δρουν στο έδαφος που δημιουργούν οι πολιτικές εγκλωβισμού χιλιάδων κατατρεγμένων από τις πατρίδες τους, η ίδια η διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Ανάλογες ευθύνες έχουν και όσοι συγκαλύπτουν την πραγματική αιτία της προσφυγιάς. Για την ανεργία, τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, δεν ευθύνονται οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους. Ο πραγματικός αντίπαλος είναι ένα σύστημα εκμετάλλευσης που μπροστά στο κέρδος ισοπεδώνει τα πάντα, γεννά φτώχεια, ανεργία, πολέμους και μαζικούς ξεριζωμούς. Για μια ακόμη φορά τονίζουμε ότι το σημαντικότερο πρόβλημα των προσφύγων είναι ο εγκλωβισμός τους στην Ελλάδα, δέσμιοι οι ίδιοι των συμφωνιών και πολιτικών των  ευρωπαϊκών κυβερνήσεων.

Καλωσορίζουμε τα προσφυγόπουλα στα σχολεία της πόλης μας!

Στα σπίτια μας δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό και ξενοφοβία. Θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας με τις αξίες της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της αγάπης προς τον άνθρωπο.

Καλούμε κάθε εκπαιδευτικό, κάθε εργαζόμενο ή άνεργο συμπολίτη, κάθε γονιό, όλους τους δημότες, να απομονώσουμε ακραίες φασιστικές φωνές. Να εκφράσουμε ενεργά την στήριξη συμμετοχής των προσφυγόπουλων στην δημόσια εκπαίδευση και παράλληλα να δυναμώσουμε τον αγώνα μας ενάντια σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους που σπέρνουν το θάνατο και την προσφυγιά.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων αποφασίζει

 

Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό της πόλης να παλέψουν για: