- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Εξωραϊστικής Μορφωτικής Λέσχης Φιλιππούπολης

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 18.00 μ.μ. η Ε.Μ.Λ.Φ. διοργανώνει στο «Αμφιθέατρο του 6ου Λυκείου Λάρισας» παράσταση μοντέρνου χορού από τα τμήματα της λέσχης.  Εκεί τα παιδιά που συμμετέχουν θα ερμηνεύσουν και θα εκτελέσουν χορογραφίες με υπεύθυνη χοροδιδάσκαλο την Κα. Ροδιτάκη Ειρήνη.

Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 19.30 μ.μ., η Εξωραϊστική Μορφωτική Λέσχη Φιλιππούπολης (Ε.Μ.Λ.Φ.), θα παρουσιάσει στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας «Χριστουγεννίατικες Μελωδίες και χορούς», που θα αποδόσουν χορευτές των τμημάτων της, με υπεύθυνο χοροδιδάσκαλο τον Κ. Καραβασίλη Σωτήρη, σε συνεργασία με το Εργαστήρι Παραδοσιακής & Λαϊκής Μουσικής Μελωδία“, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων των Χριστουγέννων, που συνδιοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων.Το βράδυ της παραμονή των Χριστουγέννων, Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016 μέλη των ενήλικων και εφηβικών τμημάτων, θα περιδιαβούν τα σπίτια της συνοικίας λέγοντας θρακιώτικα κάλαντα της Ανατολικής Ρωμυλίας

Την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 11.30 π.μ., θα αναβιώσει στην Πλατεία της Φιλιππούπολης το έθιμο της «Γρουνοχαράς» και της «Καμήλας και του Ντιβιτζή», που διαδραματίζονταν στα χωριά της περιοχής του Καβακλή της Ανατολικής Ρωμυλίας. Θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί από τα παιδικά τμήματα του συλλόγου αλλά και γλέντι με ζωναράδικα και μπαϊντούσκες υπό τους ήχους της γκάιντας.

Η δραστηριότητα αυτή εντάσσεται στις γενικότερες πολιτιστικές δράσεις της Ε. Μ. Λ. Φ που ως κύριο μέλημα και αποστολή έχει να μεταλαμπαδεύσει την ευθύνη και το χρέος για τη διάσωση, διαφύλαξη, καλλιέργεια και διάδοση των τοπικών ηθών, εθίμων και παραδόσεων, αλλά και της ιστορίας μας γενικότερα.