Παραδόθηκε το κτίριο της Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας


Tags |

Σε νέες αναβαθμισμένες υποδομές θα πραγματοποιούνται τα μαθήματα και τα εργαστήρια της Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας στο ΤΕΙ Θεσσαλίας καθώς παραδόθηκε το νέο κτίριο προϋπολογισμού 7.171.918,03 ευρώ, με πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας. Την τελετή των εγκαινίων τέλεσε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιγνάτιος.

Κατά την τελετή των εγκαινίων ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας  κ. Κώστας Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Δίνουμε σε πλήρη λειτουργία το νέο κτίριο της Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Πρόκειται για ένα σύγχρονο κτίριο με αμφιθέατρα, αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, γραφεία και όλες τις προϋποθέσεις για αναβαθμισμένο και ποιοτικό εκπαιδευτικό και σπουδαστικό έργο. Με τον τρόπο αυτό αναβαθμίζουμε τη δημόσια παιδεία και τον ρόλο του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Είναι σημαντική μέρα γιατί σε μια δύσκολη εποχή παραδίδουμε ένα έργο προϋπολογισμού 7,1 εκατ. ευρώ το οποίο υλοποιήθηκε με πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2007-2014 και με τη στενή συνεργασία της Διαχειριστικής Αρχής και του ΤΕΙ. Παρά το γεγονός ότι κατά την διάρκεια της κατασκευής του έπρεπε να αντιμετωπίσουμε capital controls και πάγωμα των χρηματοδοτήσεων, ολοκληρώσαμε γρήγορα το έργο αυτό. Το διαγενεακό αυτό έργο προχώρησε και χάρη στην άριστη συνεργασία με τον κ. Γούλα. Συγχαρητήρια σε όλους όσους εργαστήκαν έτσι ώστε να παραδοθεί το έργο χωρίς να χαθεί ούτε ένα ευρώ».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΤΕΙ κ. Παναγιώτης Γούλας δήλωσε: «Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη για την αμέριστη και διαρκή στήριξη προς το ΤΕΙ Θεσσαλίας και τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Πρόκειται για ένα κτίριο κόσμημα για το ίδρυμά μας. Θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των τμημάτων νοσηλευτικής και ιατρικών εργαστηρίων καλύπτοντας τις σύγχρονες ανάγκες διδασκαλίας και μάθησης. Είναι μια μεγάλη μέρα για το ΤΕΙ το οποίο εδραιώνει περεταίρω τον ρόλο του και αναβαθμίζεται μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας».

Στην τελετή των εγκαινίων παραβρεθήκαν ακόμα οι: ο εκπρόσωπος του Υπουργού Παιδείας βουλευτής κ. Θανάσης Μιχελής, Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους  Πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου, Βασίλης Αναγνωστόπουλος, Χρήστος Καλομπάτσιος, Θανάσης Παιδής θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων Γιώργος Σούλτης, ο πρόεδρος του Συμβουλίου του ΤΕΙ, καθηγητές και πολλοί φοιτητές.

 

Στοιχεία έργου

Το έργο αφορούσε στην κατασκευή γραφείων, εργαστηρίων, αιθουσών διδασκαλίας, αμφιθεάτρων σε διώροφο κτίριο συνολικού εμβαδού πάνω από 4.500 m2. Η αρχιτεκτονική λύση που δόθηκε είναι μια οργάνωση κτιρίου τύπου ανοικτού – ακτινωτού με κεντρικό αίθριο. Γύρω από το κεντρικό αίθριο οργανώνονται τρεις (3) κύριες ζώνες :

α)  Η ζώνη των αιθουσών διδασκαλίας και των εργαστηρίων σε δύο ορόφους

β)  Η ζώνη γραφείων των καθηγητών επίσης σε δύο ορόφους

γ)  Η ζώνη του μεγάλου αμφιθέατρου στο ισόγειο

δ)  Η ζώνη του μικρού αμφιθέατρου στο ισόγειο.

Μεταξύ των ζωνών αυτών αναπτύσσονται ελεύθεροι χώροι – κλειδιά που παραλαμβάνουν τις επεκτάσεις του κτιρίου, προς κάθε κατεύθυνση λόγω της ακτινωτής διάρθρωσης αυτών. Το έργο περιελαμβάνε επίσης σχέδιο διαμόρφωσης της ευρύτερης περιοχής γύρω από το κτίριο συνολικής έκτασης 16.500 μ2 με τις προσπελάσεις, τους χώρους πρασίνου και του απαραίτητους χώρους στάθμευσης.

Κύριος του έργου ήταν το ΤΕΙ Θεσσαλίας και φορέας υλοποίησης η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.