Συνάντηση δημάρχου Λαρισαίων με τον πρόξενο της Τουρκίας


Tags |

Με τον Γενικό Πρόξενο της Τουρκίας στην Θεσσαλονίκη κ. Ορχάν Γιαλμάν Οκάν συναντήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Καλογιάννης εξέφρασε τα συλλυπητήρια του προς τις οικογένειες των θυμάτων της πρόσφατης τρομοκρατικής ενέργειας στην Κωνσταντινούπολη, ενώ  σε άλλο σημείο της συζήτησης εξέφρασε την πεποίθησή του, ότι η εμπέδωση κλίματος συνεργασίας και συνύπαρξης των λαών, μπορεί να διαμορφώσει συνθήκες  ειρηνικής και αρμονικής συνύπαρξης  στην περιοχή μας.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων και ο Τούρκος πρόξενος, συζήτησαν θέματα που αφορούν στις προοπτικές συνεργασίας Δήμου και προξενείου, κυρίως στον του πολιτισμού, του τουρισμού και της οικονομίας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, ενώ αμέσως μετά ο Τούρκος πρόξενος και οι συνεργάτες του  ξεναγήθηκαν στη μνημεία της Λάρισας στο κέντρο της πόλης, ενώ επισκέφθηκαν και το Διαχρονικό Μουσείο.

Στη συνάντηση του δημάρχου με τον Τούρκο πρόξενο, συμμετείχαν επίσης στελέχη του προξενείου, το μέλος της διοίκησης του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδος κ. Χρ. Εδιάρογλου και οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Π. Νταής και Π. Σάπκας.