- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Μάξιμος : Νόμος δεν είναι το δίκιο του μπαχαλάκη

«Η πολιτεία πρέπει επιτέλους να αντιδράσει άμεσα και αποφασιστικά ώστε να καταλύσει τα ιδιόμορφα άβατα και άσυλα της ανομίας και της βίας. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι καιρός να εγκαταλείψει την τακτική του ουδέτερου παρατηρητή και να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν πρωτίστως απέναντι στους ανυπεράσπιστους πολίτες. Είναι υποχρέωση της πολιτείας να αποκαταστήσει το αίσθημα εμπιστοσύνης του πολίτη προς το κράτος» Τα παραπάνω τόνισε ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλοςκατά την αγόρευση του στην Ολομέλεια της βουλής στη συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2017, με αφορμή τα πρόσφατα σοβαρά επεισόδια στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις.

Ο κ. Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι «το άβατο του‘Εξαρχιστάν’, διασπείρεται σαν καρκίνωμα, με νησίδες ανομίας και παραβατικότητας, όπου κάθε είδους κακοποιοί βρίσκουν ευνοϊκό περιβάλλον να κάνουν τις δουλειές τους. Έχουμε φθάσει στο σημείο νόμος να είναι το «δίκιο» τουμπαχαλάκη. Αυτού που καίει τα τρόλεϊ στη Πατησίων, που καταστρέφει τα εκδοτήρια εισιτηρίων, που απειλεί και προπηλακίζει καθηγητές στο πανεπιστήμιο. Εμπεδώνεται μια κουλτούρα βίας που το κράτος δείχνει ανίκανο ή, και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο, απρόθυμο να καταστείλει».

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε, επίσης, την ανησυχία του «για την κατάσταση στα εθνικά μας θέματα και για τον εθνικιστικό παροξυσμό που επικρατεί στη γειτονική Τουρκία και όχι μόνο. Αυτή η κατάσταση» είπε«κάνει εντονότερη την ανάγκη για ταχεία ανασυγκρότηση της χώρας, που προϋποθέτειτην οικονομική ανασύνταξη».

 

ΤΟ “ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ” ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ…

Σχετικά με τον προϋπολογισμό, ανέφερε ότι «συζητείται την επαύριον των αποφάσεων του Γιούρογκρουπ που είναι δυστυχώς μακράν των μεγαλεπήβολων προσδοκιών που είχε θέσει η κυβέρνηση. Αντιθέτως, εισερχόμαστε σε μια νέα δραματική φάση χωρίς ορίζοντα ανάσας, καθώς τα πρωτογενή πλεονάσματα του 3,5% θα διαρκέσουν για άλλα 3-10 χρόνια. Και ακόμη το ΔΝΤ δεν έχει πει τη δική του κουβέντα, τι μέτρα θα έχει το κοστούμι που θα φορέσουμε. Ενώ και η αξιολόγηση καρκινοβατεί. Τη σκληρή αυτή δοκιμασία θα μπορούσαμε να την είχαμεαποφύγει εάν οι σημερινοί κυβερνώντες δεν είχαν αποφασίσει να παίξουν σε μια ζαριά το μέλλον όλων των Ελλήνων» και πρόσθεσε ότι «πίσω από τον καλλωπισμό του προϋπολογισμού, κρύβονται τραγικές αποτυχίες και πίσω από την υπεραισιοδοξία για τον επόμενο χρόνο καιροφυλαχτεί η διάψευση».

Ιδιαίτερη μνεία έκανεο Θεσσαλός πολιτικός στον πρωτογενή τομέα, σημειώνοντας πως«οι αγρότες που ανέδειξαν πρώτη δύναμη τον ΣΥΡΙΖΑ εισπράττουν τώρα το μεγάλο “ευχαριστώ” της κυβέρνησής σας:Εκτίναξη ασφαλιστικών εισφορών, Κατάργηση αγροτικού πετρελαίου, Φορολόγηση επιδοτήσεων, 24% ΦΠΑ στα αγροτικά προϊόντα, Ειδικό φόρο κατανάλωσης στο κρασί».

Και ο κ. Χαρακοπουλος κατέληξε λέγοντας πως «η Ελλάδα χρειάζεται σήμερα, μια άλλη κυβέρνηση, που με σοβαρότητα, σχέδιο, υπευθυνότητα, με γνώμονα την ανάταξη της οικονομίας, με άξονα την επιχειρηματικότητα, με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων θα μας βγάλει από τον βάλτο της κρίσης που μας κρατά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Και αυτόν τον ρόλο μπορεί να τον αναλάβει η ΝΔ. Και θα τον αναλάβει σύντομα».