Στόχος του Δ. Λαρισαίων να αποκτήσει ζωή το κατάφυτο άλσος του Μεζούρλου


Tags |

Στη δημοτική έκταση στο λόφο του Μεζούρλου, επισκέφθηκε ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, συνοδευόμενος από αντιδήμαρχο Πρασίνου κ. Γ. Ζαούτσο, τον διευθυντή της υπηρεσίας Πρασίνου κ. Χαρ. Παπαδόπουλο και στελέχη της υπηρεσίας.

Βούληση της δημοτικής αρχής είναι το υπέροχο άλσος του Μεζούρλου, έκτασης περίπου 400 στρεμμάτων,  να ενταχθεί στην ζωή της πόλης και στη καθημερινότητα των Λαρισαίων. Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα μεγάλο και εντυπωσιακό κατάφυτο χώρο, μέχρι σήμερα αυτός παρέμεινε μη ελκυστικός για τους κατοίκους, ενώ θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι σημαντικό ποσοστό των δημοτών δεν γνωρίζουν καν την ύπαρξη του.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να εξετάσει όλες τις δυνατότητες για ήπιες παρεμβάσεις στην περιοχή, δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων, διαδρομών για ποδήλατο κ.α. ώστε ο χώρος να αποκτήσει ζωή.

Το όλο ζήτημα της αξιοποίησης της έκτασης και της ένταξής της στην κοινωνική ζωή της Λάρισας, είναι σε αρχικό στάδιο, με το δήμαρχο Λαρισαίων κ. Καλογιάννη να δίνει σαφείς κατευθύνσεις στις υπηρεσίες για αξιολόγηση των δυνατοτήτων που υπάρχουν.

Επίσης, ο κ Καλογιάννης επισκέφθηκε και το χώρο που είναι εγκατεστημένος και ο κλαδοθρυμματιστής της υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων.