- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Τοποθέτηση του προέδρου της ΠΕΔΘ κ. Γ. Κωτσού στο συνέδριο της ΚΕΔΕ

Πέρασε περίπου ένας χρόνος από το προηγούμενο  ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ όπου συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα της Τ.Α. όπου οι περισσότεροι από εμάς καταθέσαμε τους προβληματισμούς μας , τις αγωνίες μας και εν τέλει τις προτάσεις μας προκειμένου να συμβάλλουμε στη λύση των σημαντικότερων, τουλάχιστον προβλημάτων που ταλανίζουν τις τοπικές κοινωνίες και τη χώρα γενικότερα.

Τώρα ένα χρόνο μετά, κάνοντας αποτίμηση της κατάστασης, δυστυχώς δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι λύσαμε προβλήματα ή ότι υπάρχουν θετικές εξελίξεις στη σωστή κατεύθυνση, ώστε να δίνουν μηνύματα αισιοδοξίας, αλλά αντίθετα έχω να προσθέσω μια νέα γενιά προβλημάτων και δυσλειτουργιών που προκύπτουν όχι με ευθύνη της Τ.Α.

Κατά τη διάρκεια προηγούμενου τακτικού συνεδρίου αναπτύχθηκε συζήτηση για την «Διοικητική Μεταρρύθμισή» της Τ.Α. με την ατάκα του τότε υπουργού των εσωτερικών ότι ο Καλλικράτης είναι ένα “όχημα μεταφοράς αδιαφάνειας” .

Σήμερα το θέμα της Διοικητικής Μεταρρύθμισης, της αλλαγής του Καλλικράτη , συζητείται έντονα από την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο. Για πρώτη φορά αισθάνομαι την ανάγκη να τοποθετηθώ διατυπώνοντας μερικά ερωτήματα.

Θα μπορούσα  να συνεχίσω και να απαριθμήσω πολλά ακόμη ερωτήματα που διατυπώθηκαν στο διάβα πολλών αυτοδιοικητικών ετών. Είμαι βέβαιος ότι οι απαντήσεις αυτών των ερωτημάτων χιλιοειπώθηκαν και πολυγράφτηκαν. Δεν θέλω να παραβιάσω «ανοικτές θύρες». Αντί να γράψω ακόμη μια εισήγηση και να διατυπώσω για ακόμη μια φορά τις γνωστές σε πολλούς , απόψεις μου, επέλεξα να διατυπώσω αυτά τα ερωτήματα , ώστε ο καθένας από εμάς να δώσει την δική του απάντηση αλλά το σημαντικότερο να διεκδικήσει με αποφασιστικότητα τη λύση του προβλήματος.