Νέα Λάρισα : Επί τόπου στα προβλήματα της καθημερινότητας


Tags |

Επίσκεψη πραγματοποίησε ο επικεφαλής της Νέας Λάρισας και Δημοτικός Σύμβουλος ΚωνσταΝτίνος Διαμάντος στο 24ο Δημοτικό σχολείο Λάρισας.

Εκεί είχε συνάντηση με τη Διευθύντρια του 24ου ΔΣ Λάρισας κα  ΦΟΥΚΑ ΑΡΙΣΤΕΑ παρουσία και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, των κκ Κομπογιαννόπουλου Θάνου Προέδρου, Κοντοκώστα Αλεξάνδρα Αντιπροέδρου, Γεωργάκη Φιλήμονα Ταμία και των μελών Γατσούλη-Λιάπη Ελένη και Κιρτσόγλου-Λίτσιου Ειρήνη.

Κοινή πεποίθηση όλων είναι πως μοναδική λύση στο στεγαστικό θέμα που χρόνια αντιμετωπίζει το 24ο ΔΣ είναι η ανέγερση νέου σχολείου μέσω της άμεσης ένταξης στο νέο ΕΣΠΑ. Κάτι που θα θέσει τέλος στην ταλαιπωρία μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών του 24ου αλλά, θα αποδώσει καλύτερες συνθήκες λειτουργίας και ανάπτυξης και του άλλου σχολείου του 19ου.

Την άποψη αυτή υποστήριξε και ο Διευθυντής του 19ου ΔΣ κος ΤΣΙΝΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ που παραβρέθηκε.

Αυτή είναι και η ΘΕΣΗ της Νέας Λάρισας, ΝΕΟ Δημοτικό σχολείο τώρα στην συνοικία της ΤΟΥΜΠΑΣ. Θέση που σθεναρά θα υποστηρίξει τόσο σε επίπεδο Δήμου όσο κυρίως πλέον σε επίπεδο Περιφέρειας. Αφού, μετά από ενημέρωση σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο επικεφαλής της Νέας Λάρισας με τη Γενική Διευθύντρια κα Γιοβρή, έλαβε την διαβεβαίωση πως την Τετάρτη ο φάκελος ολοκληρωμένος από μελέτες και εγκρίσεις θα υποβληθεί για ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ. Άρα τη σκυτάλη θα λάβει η Περιφέρεια.

Νέο ζήτημα προέκυψε κατά την επίσκεψη!

Με τη βοήθεια των δύο Διευθυντών και των γονέων όμως επισημάνθηκε και άλλο σημαντικό ΠΡΟΒΛΗΜΑ στην είσοδο-έξοδο του σχολείου από την οδό Ακαρνανίας που απαιτεί άμεση παρέμβαση του Δήμου.

Η είσοδος -έξοδος των μαθητών και των δύο σχολείων καθώς και η αποβίβαση – επιβίβαση από τα δύο αστικά λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές από την Τούμπα εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους και ήδη έχει προβληματίσει τους γονείς. Κι αυτό γιατί:

Μία «μαθητική διάβαση»  οδηγεί απέναντι από το σχολείο σε γωνία και σε πεζοδρόμιο που … είναι αδιέξοδο!

Μία «στάση αστικών λεωφορείων» αφενός είναι απέναντι με ότι συνεπάγεται αυτό αφετέρου … δεν φαίνεται. Αφού, δεν έχει σήμα ούτε και σήμανση ούτε στο έδαφος. Κατά συνέπεια, η επικινδυνότητα υπάρχει και συμπληρώνεται από την αδιαφορία πολλές φορές περιοίκων που παρκάρουν εκεί.

Ένα πεζοδρόμιο με … «καρούμπαλο» δημιουργεί πρόβλημα προσβασιμότητας ειδικά σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Τρείς κάδοι σχεδόν μπροστά στην είσοδο που η μικρή μετακίνησή τους θα διευκόλυνε τα παραπάνω προβλήματα.

Άμεσα λοιπόν, ζητάμε να επιληφθεί ο Δήμος αυτού του ζητήματος πριν να είναι αργά.

ΚωνσταΝτίνος Διαμάντος                                         Μάριος Ξηρομερίτης

Δημοτικός σύμβουλος                                              Κατερίνα Ζιαζιά-Σουφλιά

Επικεφαλής Νέας Λάρισας                                       Δημοτικοί Σύμβουλοι