- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Πώς να αλλάξετε το ελαστικό του αυτοκινήτου

Όταν θα σκάσει το ελαστικό του αυτοκινήτου σας, αυτό πιθανότατα να γίνει την πιο ακατάλληλη στιγμή. Μπορεί να είστε στο σκοτάδι, μέσα στην βροχή, ή στην μέση του αυτοκινητόδρομου. Σας παραθέτουμε μερικές συμβουλές για να είστε περισσότερο προετοιμασμένοι για το απροσδόκητο.

Πριν ξεκινήσετε, η προετοιμασία είναι σημαντική.

Συμβουλές βήμα προς βήμα για την αλλαγή του ελαστικού.

Αλλάζοντας ελαστικό [2] σε δύσκολα μοντέλα αυτοκινήτων.

Μερικά μοντέλα δεν έχουν καρφιά που εκτείνονται από την πλήμνη για να κρεμάσετε τον τροχό. Αυτή είναι συχνά η περίπτωση για τα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα. Αντ’ αυτού, οι τροχοί τους έχουν κεντραρισμένες φλάντζες με μικρές καρφίτσες που σας βοηθούν να τοποθετήσετε τον τροχό. Η εργαλειοθήκη περιλαμβάνει πλέον ακίδα που βιδώνει σε μια τρύπα για μπουλόνι. Ανυψώνουν τον τροχό τέλεια, αλλά βοηθά αν υπάρχουν δύο άτομα – ένα άτομο για ελιγμούς του τροχού, και το άλλο για να καθοδηγήσει.
Για να αποφύγετε την κλοπή πολλοί τροχοί έχουν παξιμάδια που κλειδώνουν και δεν εφαρμόζουν σε απλές υποδοχές. Όταν αγοράζετε ένα αυτοκίνητο με κράματα, ελέγξτε το στήριγμα τροχού ή την υποδοχή ώστε να ταιριάζει με τα παξιμάδια ασφαλείας του κράματος.

Εφαρμόζοντας ένα βαρύ τροχό.
Προτείνουμε δύο άτομα καθώς αυτή είναι μία αρκετά δύσκολη δουλειά. Αν έχετε αμφιβολίες θα ήταν σοφό να ζητήσετε την βοήθεια κάποιου ειδικού.
• Ακολουθήστε τα προηγούμενα βήματα 1 έως 8.
• Κυλιστέ τον τροχό κοντά στον δίαυλο.
• Όταν το ένα άτομο σηκώνει το ελαστικό, το άλλο θα πρέπει να βοηθήσει στο να κεντραριστεί  πάνω στα μπουλόνια και να εφαρμόσει ένα παξιμάδι που θα κρατήσει το ελαστικό στη θέση του. Βοηθά το να μην έχετε σηκώσει πολύ ψηλά το όχημα.
• Αντικαταστήστε όλα τα παξιμάδια, διαβεβαιώνοντας ότι είναι στην σωστή θέση. Κωνικά προς τον τροχό και σφιχτά.
• Χαμηλώστε το όχημα και σφίξτε καλά τα παξιμάδια χρησιμοποιώντας το κλειδί . Και πάλι, μπορείτε να σταθείτε στη λαβή του κλειδιού, αν χρειαστεί.
• Τοποθετήστε το τάσι, το κάλυμμα του τροχού ή το κεντρικό κάλυμμα.
• Πηγαίνετε το φθαρμένο ελαστικό σε ένα συνεργείο για επισκευή ή αντικατάσταση.

 

Διαβάστε περισσότερα στα: ελαστικά Αναστασιάδη [3]