Εργαστήρι ενίσχυσης συναισθηματικής νοημοσύνης για παιδιά δημοτικού


Tags |

Το Ινστιτούτο Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης πραγματοποιεί ομάδες ενίσχυσης της συναισθηματικής νοημοσύνης για παιδιά από τέσσερα (4) έως δώδεκα (12) ετών. Σκοπός του εργαστηρίου είναι τα παιδιά μέσα  από δημιουργικές δραστηριότητες να αναπτύξουν τη συναισθηματική τους νοημοσύνη , να εκφραστούν,  να μάθουν να συνεργάζονται, να περάσουν ευχάριστα και να αλληλεπιδράσουν με το περιβάλλον τους.

Μέσα από τη διαδικασία ενίσχυσης της συναισθηματικής νοημοσύνης αναπτύσσεται η ικανότητα των παιδιών να συνειδητοποιήσουν τα συναισθήματα τους. Ακόμη, αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο τα παιδιά κατανοούν τη συμπεριφορά, τα κίνητρα των άλλων όπως και το χειρισμό των σχέσεων.

Παίζοντας με παιχνίδια, κούκλες, μαριονέτες, μαρκαδόρους, πλαστελίνες, πηλό, χαρτόνια και μολύβια τα παιδιά εκφράζονται, εξελίσσονται και αναπτύσσουν τη φαντασία τους. Η δραστηριότητα ενίσχυσης της συναισθηματικής νοημοσύνης θα πραγματοποιείται μια φορά την εβδομάδα για 2 ώρες. Οι εγγραφές ξεκινούν στις 16 Νοεμβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο: 2410258040.

Διεύθυνση: Μ. Αλεξάνδρου 21.

Υπεύθυνη: Δήμητρα Παπαδήμα