Μ. Χαρακόπουλος στο “Περιβόλι της Παναγίας”: Το Άγιον Όρος μας εμψυχώνει!


Tags |

  • Να σκύψουμε στις ρίζες και στις πνευματικές μας παρακαταθήκες

«Σήμερα, που τα νέφη της γενικής αναστάτωσης καλύπτουν και τον ουρανό της πατρίδας μας κάθε επίσκεψη στο Άγιον Όρος μας εμψυχώνει ώστε να αντιμετωπίσουμε τις αντιξοότητες με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και σύνεση». Τα παραπάνω δήλωσε ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά το πέρας της προσκυνηματικής του επίσκεψης στο Άγιον Όρος.

Ο κ. Χαρακόπουλος, που συμμετέχει και στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας ως Εισηγητής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στη δήλωσή του σημείωσε, ακόμη, τα εξής:

«Στο Περιβόλι της Παναγίας ο ταπεινός προσκυνητής βρίσκει πάντοτε ψυχική ηρεμία και γεμίζει από την πληρότητα της πίστης. Ο Φάρος της Ορθοδοξίας λάμπει πάντοτε, σε κάθε εποχή, έχοντας αναμμένη την ελπίδα. Σήμερα, που τα νέφη της γενικής αναστάτωσης καλύπτουν και τον ουρανό της πατρίδας μας κάθε επίσκεψη στο Άγιο Όρος μας εμψυχώνει ώστε να αντιμετωπίσουμε τις αντιξοότητες με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και σύνεση. Και αυτές δυστυχώς είναι πολλές και συνεχώς αυξάνονται. Οι ανιστόρητοι και επικίνδυνοι αναθεωρητισμοί από γείτονες, που προβάλουν τη βία ως μέσο επίλυσης των διεθνών διαφορών, η φυγή των νέων μας για αναζήτηση καλύτερης τύχης στα ξένα, η δημογραφική παρακμή του λαού μας, η οικονομική ανέχεια και η πτώση του επιπέδου του πολιτισμού μας, είναι προκλήσεις που ζητούν άμεσα απαντήσεις. Και για να τις δώσουμε πρέπει να σκύψουμε στις ρίζες μας, στις πνευματικές παρακαταθήκες, όπως αυτές που φυλάττουν οι μοναχοί του Αγίου Όρους, για να αντλήσουμε τα ορθά διδάγματα, να διαμορφώσουμε το όραμά μας για το αύριο και να διαβούμε με επιτυχία το δύσκολο δρόμο που ανοίγεται εμπρός μας».

agion_oros

Ο κ. Χαρακόπουλος βρέθηκε στην πανηγυρίζουσα Ι. Μ. Δοχειαρίου του Αγίου Όρους για την εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών με το παλαιό ημερολόγιο που τηρείται  στον Άθωνα. Τη λειτουργία, στην οποία προέστη ο Ουκρανός επίσκοπος Ομπούχοβο κ. Ιωνάς, παρακολούθησε ο Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αρίστος Κασμίρογλου και πλήθος πιστών από την Ελλάδα και ομόδοξες χώρες.