- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Επίσκεψη Κέλλα σε 5η ΥΠΕ και Νοσοκομεία Λάρισας

Την 5η Υγειονομική Περιφέρεια και τα διασυνδεδεμένα Νοσοκομεία Λάρισας, Πανεπιστημιακό και Γενικό, επισκέφθηκε ο υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, στο πλαίσιο των περιοδειών του σε Δομές Υγείας  της χώρας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, συνοδευόμενος από τον υπεύθυνο τομέα Υγείας της ΝΟΔΕ Λάρισας, κ. Θανάση Σαρατζιώτη, είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ, κ. Ν. Αντωνίου, τον Διοικητή και τους Αναπληρωτές Διοικητές των Νοσοκομείων, κκ. Δ. Νάνο, Α. Χαλιβέρα και Δ. Λιόλιο, Διευθυντές κλινικών, αλλά και με τα Σωματεία Εργαζομένων στα δυο Νοσοκομεία.

Οι συζητήσεις ανέδειξαν τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, που σε συνδυασμό με την ανύπαρκτη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, δυσχεραίνουν τη λειτουργία των Νοσοκομείων και το έργο Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού.

Ο κ. Κέλλας, μετά το πέρας των συναντήσεων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα επισκεφθήκαμε τον Διοικητή της 5η ΥΠΕ και ενημερωθήκαμε για όλα τα φλέγοντα ζητήματα, που αφορούν την 5η Υγειονομική Περιφέρεια. Το κλείσιμο των χειρουργείων του Νοσοκομείου Λαμίας, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων, με επίσημη ανακοίνωση του Διοικητού του, αποτελεί ομολογία της πλήρους αποτυχίας της Κυβέρνησης στη Δημόσια Υγεία.

Επισκεφθήκαμε ακόμη τα δύο Νοσοκομεία της πόλης, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, που αποτελεί τη ναυαρχίδα στο χώρο της Υγείας στην Κεντρική Ελλάδα, και το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, στα οποία ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό, δίνει καθημερινά αγώνα, για να παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους πολίτες και του οφείλουμε εκτίμηση και σεβασμό.

Η πλήρης απαξίωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, επιβαρύνει υπέρμετρα τη λειτουργία των Νοσοκομείων.

Επί Υπουργίας Κυριάκου Μητσοτάκη στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, είχαν εξαγγελθεί το 2014, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, 4000 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, οι οποίες μέχρι σήμερα δεν υλοποιήθηκαν από την Κυβέρνηση.

Ακόμη, νομοθετήσαμε τη λειτουργική ανασυγκρότηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με πρωτεύοντα ρόλο στον “Οικογενειακό Γιατρό”, μια μεταρρύθμιση – τομή, που αλλάζει τα δεδομένα και συμβάλλει αποφασιστικά στην αποσυμφόρηση των Νοσοκομείων.

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, παγιδευμένοι στις ιδεοληψίες και στα μικροπολιτικά τους συμφέροντα, υποβάθμισαν τη Δημόσια Υγεία, παραπέμποντας τις λύσεις στις καλένδες.

Η παράταξή μας, μέρα με τη μέρα, αποκαθιστά τη σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες, καλώντας τους να συμπορευθούν με την “Συμφωνία Αλήθειας” που παρουσιάζουμε, για να ξαναφτιάξουμε τη χώρα που μας αξίζει».

Παρόντες στις συναντήσεις ήταν οι Καθηγητές κκ. Ι. Φεζουλίδης, Αθ. Γιαννούκας, Δ. Ζαχαρούλης, , η Πρόεδρος των Ιατρών ΕΣΥ ΠΓΝΛ, κα. Σ. Σωτηράκου, ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας ΓΝΛ, κ. Απ. Κομνός, ο Πρόεδρος Ιατρών ΓΝΛ, κ. Λ. Καραγιώργος, ο Δ/ντης Παθολογικής ΓΝΛ, κ. Κ. Καραμήτσος, ο Δ/ντης Παιδοχειρουργικής ΓΝΛ, κ. Α. Μάρκου, ο Πρόεδρος και το μέλος του Σωματείου Εργαζομένων ΠΓΝΛ, κκ. Κ. Λαρίσης, Γ. Φωτόπουλος, ο Αντιπρόεδρος των εργαζομένων ΓΝΛ κ. Χρ. Μπητούλας, ο εκτελών χρέη Δ/ντη Διοκητικών Υπηρεσιών ΓΝΛ, κ. Β. Σταμουλόπουλος, η εκτελούσα χρέη Δ/νουσας Νοσηλευτικής Υπηρεσίας ΓΝΛ, κα. Ελ. Ζέρβα , γιατροί και νοσηλευτές.