Απ. Καλογιάννης : Εφικτός στόχος η μείωση των δημοτικών τελών στο Δ. Λαρισαίων


Tags |

Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ερωτηθείς στο πλαίσιο των ανακοινώσεων των νέων αντιδημάρχων, για την πιθανότητα μείωσης των δημοτικών τελών, τόνισε μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Το 2015, που ήταν μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά, λόγω των τριών εκλογικών αναμετρήσεων και την επιβολή των capital control , την οποία αξιοποιήσαμε για να δούμε σε βάθος τα οικονομικά του Δήμου μας προκειμένου να δούμε πως θα κάνουμε το Δήμο οικονομικά εύρωστο. Αυτή η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί και τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικότερα ακόμα και απ΄ αυτά που περιμέναμε. Ο Δήμος έχει ισχυρά διαθέσιμα, με την πολιτική που εφαρμόσαμε και είμαστε έτοιμοι για το άλμα για το 2017 και το 2018. Η κατάσταση μας επιτρέπει να συμπληρώσουμε με τους δικούς μας πόρους τις παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν από το ΕΣΠΑ και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η καλή οικονομική κατάσταση του Δήμου, μας δίνει τη δυνατότητα,  τα επόμενα δυο χρόνια να δούμε τη σοβαρή ελάφρυνση των δημοτικών τελών, σε όλες τις δομές του Δήμου.  Και αναφέρομαι είτε στα νομοθετημένα τέλη, είτε στο τιμολόγιο της ΔΕΥΑΛ, είτε στη τιμολόγηση άλλων υπηρεσιών.

Τέτοια δείγματα γραφής έχουμε ήδη. Εχουν ήδη γίνει μειώσεις. Μικρές μεν, αλλά μειώσεις. Και στα τροφεία των παιδικών σταθμών, και στις τιμές για την χρήση αθλητικών χώρων από συλλόγους και ακαδημίες.

Είμαι λοιπόν, στην ευχάριστη θέση να σας πω ότι η οικονομική θέση του Δήμου μπορούν να στηρίξει μια σοβαρή μείωση των δημοτικών τελών, που θα δείτε μέχρι το τέλος αυτής της θητείας.»