Κάλεσμα των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων


Tags |

Τα Δ.Σ των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων Νομού Λάρισας, καλούμε όλους τους συνταξιούχους να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που οργανώνουμε την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 11 το πρωί, έξω από τα γραφεία του ΙΚΑ (οδός Ασκληπιού).

Διαδηλώνουμε για ακόμη μια φορά, ενάντια στις συνεχιζόμενες περικοπές των συντάξεών μας και από την σημερινή κυβέρνηση που ισχυρίζονταν ότι δεν θα μειωθούν και ότι θα μας επιστρέψει την 13η και 14η σύνταξη.

Θα επιστρέψουμε στο διευθυντή του ΙΚΑ Λάρισας, τις επιστολές-κοροϊδία για τις περικοπές των συντάξεών μας, που μας στέλνει ο ψαλιδοχέρης υπουργός όχι της εργασίας όπως είναι ο τίτλος, αλλά της ανεργίας και των περικοπών, που είναι στην πράξη ο Γιώργος Κατρούγκαλος και η κυβέρνησή του

Οι συντάξεις μας, η υγεία και τα ασφαλιστικά ταμεία, δεν είναι παροχή καμιάς κυβέρνησης που μπορεί να την αφαιρεί όποτε θέλει. Είναι οι δικές μας εισφορές και οι φόροι που πληρώσαμε και πληρώνουμε μια ζωή, για να τα δίνουν τελικά στους τραπεζίτες και στους μεγαλοεπιχειρηματίες, καταδικάζοντας τους συνταξιούχους στην φτώχεια και τα παιδιά μας στην ανεργία. Ντροπή τους.

Ολοι λοιπόν στην συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΙΚΑ, για να διαδηλώσουμε την απαίτησή μας:

  • Να σταματήσουν τώρα οι περικοπές στις συντάξεις.
  • Να επιστραφούν όλα όσα μας έκλεψαν την τελευταία 6ετία τόσο οι προηγούμενες, όσο και η σημερινή κυβέρνηση από τις συντάξεις και τις παροχές υγείας-πρόνοιας.
  • Άμεση επιστροφή της 13ης και 14ης σύνταξης σε όλους τους συνταξιούχους.
  • Καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ, ώστε να μπορεί στοιχειωδώς να ζήσει κάποιος συνταξιούχος.
  • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία για όλους, χωρίς καμία κράτηση από τις συντάξεις μας.
  • Να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και η βαριά φορολογία των συνταξιούχων και των φτωχών λαικών οικογενειών.

 

Οι διοικήσεις

των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων Ν. Λάρισας