- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Συνάντηση του Γεωπονικού Συλλόγου με τον Περιφερειάρχη

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας είχε αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας. Συζητήθηκαν πολλά και σημαντικά θέματα, που αφορούν στον γεωπονικό κλάδο και στην πρωτογενή παραγωγή.

Κύριο θέμα της συνάντησης αυτής ήταν η άμεση προκήρυξη του  μέτρου 10.1.4  “Μείωση της  ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα”, όπως ονομάζεται πλέον το γνωστό σε όλους πρόγραμμα γεωργικής προέλευσης, ώστε να μη χαθεί χρονιά εφαρμογής του μέτρου  για  το Θεσσαλικό Πεδίο, το οποίο έληξε προ ολίγων ημερών. Ζητήθηκε η  άμεση παρέμβαση του Υπουργού για την άμεση προκήρυξη του μέτρου και μάλιστα αυστηρά τις επόμενες μέρες, παράλληλα με την  έγκαιρη πληροφόρηση των παραγωγών για τις ακριβείς Μεθοδολογίες, ώστε να προετοιμάσουν το πλάνο τους για την καλλιεργητική περίοδο του ΟΣΔΕ του 2016-2017, η οποία έχει  ήδη ξεκινήσει. Διευκρινίστηκε ότι περαιτέρω καθυστερήσεις θα δημιουργήσουν τις στρεβλώσεις του παρελθόντος, όπου το πρόγραμμα προκηρύχθηκε μετά τη σπορά των σιτηρών με τις ανάλογες συνέπειες και ότι δεν πρέπει να απωλεσθεί καλλιεργητική χρονιά για τους Θεσσαλούς παραγωγούς.

Στην συνέχεια  ο κ. Δημήτρης Σοφολόγης, ο κ. Δημήτρης Κοτσιμπογεώργος και ο κ. Χρήστος Παναγούλης  συζήτησαν με τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό  και  τα  ακόλουθα  ίδιας βαρύτητας θέματα:

Σημειώνεται ότι η συνεργασία μεταξύ του Γεωπονικού Συλλόγου Ν. Λάρισας & της Περιφέρειας Θεσσαλίας ήταν, είναι και θα συνεχίζει να είναι άριστη έχοντας ως κοινό βασικό στόχο την άμεση επίλυση των προβλημάτων της αγροτικής παραγωγής της περιοχής μας.

 

 

Για το Δ.Σ.

 

Ο  Πρόεδρος                            Ο  Γενικός  Γραμματέας

Σοφολόγης   Δημήτριος                         Τσαλίκης Δημήτριος