Μαζική κινητοποίηση αγροτών στον Τύρναβο


Tags |

Μαζικό συλλαλητήριο με τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία Τυρνάβου από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας και τους Αγροτικούς Συλλόγους της περιοχής.

Στη συγκέντρωση διαβάστηκαν ψηφίσματα συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών από το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Τυρνάβου και το Σύλλογο Γυναικών Τυρνάβου.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Θανάσης Μπακαΐμης, πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Δαμασίου, ο Θανάσης Γκούμας, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αμπελώνα, ο Νίκος Ρεβήσιος, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αργυροπουλίου – Λυγαριάς.

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Στέλιο Τσικριτσή, γραμματέα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας και πρόεδρο Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου. Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι, «αυτό που μας έκανε να διοργανώσουμε το σημερινό συλλαλητήριο είναι τα χιλιάδες προβλήματα που αντιμετωπίζει η μικρομεσαία αγροτιά, από την πολιτική που ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση και έχει ως στόχο τον αφανισμό μας.

Η σημερινή κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις συνέβαλαν μέσω των μνημονίων στο να φτάσουμε σε αυτή τη τραγική κατάσταση που βιώνουμε όλοι εμείς οι μικρομεσαίοι αγρότες σε όλη τη χώρα.

Η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ μας οδήγησαν να έχουμε εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα μας, εξαιτίας του εμπάργκο στη Ρωσία, φτάνοντας και μερικούς παραγωγούς να έχουν αδιάθετα τα προϊόντα τους μέσα στα χωράφια.

Είναι πολιτική της εξαθλίωσης και αφανισμού της μικρομεσαίας αγροτιάς την οποία εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μέσω των μνημονίων και πολιτική που εφάρμοσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις οι οποίες έδειχναν ότι θέλουν τον αγρότη έξω από το χωράφι».

Τόνισε ότι «Ο αγώνας μας δεν τελείωσε ποτέ και από σήμερα και για όλο το προηγούμενο διάστημα θα ενταθεί και θα παρθούν άμεσα αποφάσεις στις 30 Οκτωβρίου στις 12 η ώρα στη Νίκαια όπου θα συμμετέχουν οι εκφραστές του ενωμένου αγροτικού κινήματος με τα 67 μπλόκα σε όλη τη χώρα και η παρουσία μας είναι απαραίτητη. Εκεί θα αποφασίσουμε για το μέλλον του αγώνα μας».

Μετά τη συγκέντρωση, οι αγρότες με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους μηχανήματα πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, κλείνοντας συμβολικά το δρόμο, στο σημείο της εισόδου του Τυρνάβου από Ελασσόνα προς Λάρισα.

 

ΠΗΓΗ : www.902.gr