- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Η Νέα Λάρισα για το Παζάρι

Ψηφίσαμε έναν νέο κανονισμό λειτουργίας του παζαριού.

Το παζάρι φέρνει έσοδα στο Δήμο περί των 600 χιλ ευρώ. Άρα, ο διακινούμενος τζίρος λογικά θα είναι δύο και τρεις φορές παραπάνω. Αυτός ο τζίρος αποστερείται από την τοπική αγορά. «Νεκρώνει» την τοπική εμπορική και επαγγελματική κίνηση όχι μόνο κατά τη βδομάδα λειτουργίας του αλλά, και λίγο πριν και αρκετά μετά. Διότι, η παρατεταμένη κρίση έχει μειώσει δραματικά την αγοραστική δύναμη του κόσμου.

 

  1. Το παζάρι – όπως και κάθε επαγγελματίας και έμπορος- οφείλει να λειτουργεί με κάθε φορολογική νομιμότητα.
  1. Φέτος διαπιστώσαμε μία σημαντική διαφορά στην επικοινωνιακή καμπάνια και διαφήμιση του παζαριού.
  1. Η διάρκεια του παζαριού είναι εκ του νόμου καθορισμένη. Η έναρξη και η λήξη της. Σήμερα κλείνει, βράδυ της Παρασκευής, 30/9/2016 στις 12,00.

 

Ο θεσμός του παζαριού είναι πράγματι ιστορικός.

Για το λόγο αυτό και εμείς, από την αρχή αυτής της θητείας συμμετείχαμε επικοδομητικά στη διαπαραταξιακή επιτροπή που συνέστησε η ΔΑ.

Στηρίξαμε με προτάσεις την αναβάθμιση, την νομιμότητα και την ανταπόδοση στην πόλη και στην τοπική κοινωνία το παζάρι.

Με προτάσεις μάλιστα της μέγιστης δυνατής απομείωσης της αναπόφευκτης ζημιάς που επιφέρει στο ντόπιο παραγωγικό εμπορικό και όχι μόνο δυναμικό.

Η κατάργηση του θεσμού είναι δύσκολο να στοιχειοθετηθεί όσο δύσκολο είναι να αποδεχτεί κανείς να λειτουργεί με απαρχαιωμένο, παρηκμασμένο και «παραβατικό» τρόπο.

Έγιναν βήματα θετικά δύο χρόνια τώρα. Όχι όμως στα σημαντικά. Αυτά που παραπάνω προβληματίζουν και δημιουργούν εύλογα ερωτήματα που ζητούν επιτακτικά απαντήσεις. Και μάλιστα όχι μόνο από τη Δημοτική Αρχή. Αλλά, από κάθε Δημόσια Αρχή ελέγχου νομιμότητας που οφείλει να κάνει τη δουλειά της. Ακόμα και το … Σαββατοκύριακο!

 

ΚωνσταΝτίνος Διαμάντος                                         Μάριος Ξηρομερίτης

Δημοτικός σύμβουλος                                              Κατερίνα Ζιαζιά-Σουφλιά

Επικεφαλής Νέας Λάρισας                                       Δημοτικοί Σύμβουλοι