Ξεκινά το Φροντιστήριο Κατηχητών


Tags |

Για δέκατη συνεχή χρονιά συνεχίζεται, το Φροντιστήριο Κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου. Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερη Δευτέρα, στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λάρισας. Η έναρξη  θα γίνει την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016 στις 8.00 το βράδυ με την ακολουθία του αγιασμού, την οποία θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιος, ο οποίος και θα ομιλήσει στους νέους κατηχητές και στους υποψηφίους για το σπουδαίο έργο αυτό της κατηχήσεως.  Ωστόσο, θα συνεχίζονται εκεί οι εγγραφές νέων υποψηφίων κατηχητών.
«Το Φροντιστήριο Κατηχητών έχει ως στόχο την  επιμόρφωση, τη γνωριμία και την επικοινωνία των Κατηχητών, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και την εξεύρεση λύσεων πάνω σε προβλήματα που προκύπτουν κατά την κατηχητική δραστηριότητα.
Διδάσκουν ειδικοί επιστήμονες πολλών ειδικοτήτων, οι οποίοι μεταδίδουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, ώστε να καταστούν ωφέλιμες κατά τη διακονία των Κατηχητών. Καθηγητές Θεολόγοι καταρτίζουν τους Κατηχητές σε θέματα που άπτονται της Αγίας Γραφής, των Αγίων, του Δόγματος και άλλων θεμάτων της Ορθόδοξης Χριστιανικής ζωής. Έμπειροι κατηχητές παρουσιάζουν υποδειγματικά μαθήματα κατηχήσεως και μοιράζονται τα δικά τους βιώματα από την ενασχόληση μ’ αυτό το ιερό έργο. Επίσης, γίνεται κατάρτιση σε παιδαγωγικά και κοινωνικά Θέματα. Το Φροντιστήριο Κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο που έχει τη θέληση να αφιερώσει λίγο από το χρόνο του στην κατήχηση των νέων βλαστών της Εκκλησίας μας και να καταστεί κατηχητής και στέλεχος της τοπικής μας Εκκλησίας. Ο κύκλος σπουδών είναι διετούς φοιτήσεως και στο τέλος, σε εκείνους που θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα, θα επιδοθούν ειδικά διπλώματα. Οι συναντήσεις του φροντιστηρίου γίνονται κάθε 15 μέρες  και συγκεκριμένα κάθε δεύτερη Δευτέρα, στη φιλόξενη αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λάρισας».