- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Κέλλας : Ανοιχτή πληγή η υποστελέχωση των Νοσοκομείων

Το Νομό Κοζάνης επισκέφτηκε κλιμάκιο βουλευτών της ΝΔ, αποτελούμενο από τους Χρήστο Κέλλα, Κώστα Γκιουλέκα και Κώστα Σκρέκα, στο πλαίσιο των εξορμήσεων στελεχών της παράταξης στη Βόρεια Ελλάδα, ενόψει και της παρουσίας του Προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Ο Τομεάρχης Υγείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Χρήστος Κέλλας, κατά την επίσκεψή του στα Νοσοκομεία της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας,είχε συνάντηση με τον Διοικητή κ. Γεώργιο Χιωτίδη, καθώς επίσης με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Μετά το τέλος της επίσκεψής του, ο κ. Κέλλας, δήλωσε:

«Το τελευταίο διάστημα, επισκεπτόμενος Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας, διαπίστωσα  πως η υποστελέχωσητων δομών υγείαςαποτελεί το κυρίαρχο πρόβλημα.

Στα Νοσοκομεία Κοζάνης και Πτολεμαΐδας, δύναμης 200 κλινών το καθένα, ταποσοστά πληρότητας είναι πολύ χαμηλά.

Για πρώτη φορά, μάλιστα, στο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας αποσπώνται ιατροί  από Στρατιωτικά Νοσοκομεία της χώρας, για την υποστήριξη της παθολογικής κλινικής.

Ανάλογη εικόνα και στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, με 45 κενές θέσεις ιατρών και 163 κενές θέσεις λοιπού προσωπικού, από τις 84 και τις 409 προβλεπόμενες αντίστοιχα.

Υποστελέχωση, υποχρηματοδότηση και εγκατάλειψη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ταλανίζουν τον χώρο της υγείας στη χώρα μας.

Αυτά είναι τα “επιτεύγματα” της ηγεσίας του Υπουργείου στον χώρο της υγείας…»