- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Όλα έτοιμα για τη Γιορτή Κρασιού & Αμπελιού Ραψάνης

Οι μέρες για την πραγματοποίηση της  καθιερωμένης  Γιορτής Κρασιού & Αμπελιού Ραψάνης έχουν φτάσει. Φέτος θα γίνει το διήμερο της 26 & 27 Αυγούστου , Παρασκευή και Σάββατο , στο χώρο της Αγίας Τριάδας στην είσοδο του χωριού , με ώρα έναρξης 9 το βράδυ.  Την τιμητική του θα έχει το ξακουστό παγκοσμίως κρασί Ραψάνης που θα προσφέρεται δωρεάν στους επισκέπτες. Την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων 26/8 στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της βραδιάς , που θα είναι καθαρά παραδοσιακό , με  την  παραδοσιακή ορχήστρα του Βασίλη Μπαλογιάννη . Την δεύτερη μέρα η Νάντια Καραγιάννη με την ορχήστρα της σε ένα ταξίδι στην υπέροχη μουσική της πατρίδας μας με έντεχνα ,λαϊκά ,ρεμπέτικα και παραδοσιακά τραγούδια, Τραγουδούν :ΝΑΝΤΙΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ – ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ – ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ…Στο σαντούρι η ΣΤΕΛΛΑ ΒΑΛΑΣΗ .

Στο χώρο θα υπάρχουν περίπτερα των τοπικών φορέων , του Συλλόγου Γυναικών Ραψάνης με τις περίφημες πίτες ,του Μορφωτικού Συλλόγου Ραψάνης ,της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ραψάνης και του Αμπελουργικού Συν/σμού Ραψάνης καθώς περίπτερα   με εδέσματα και ψησταριές .

Με ένα υπαίθριο εκθετήριο της παιχνιδοθήκης των «Παιχνιδιών του Κόσμου» συμμετέχει στις εκδηλώσεις της Γιορτής Κρασιού Ραψάνης ο «Ξενώνας Ραψάνης» του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Α.Π.Θ.

Την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Αυγούστου 18.00-20.00, στο κήπο του «Ξενώνα Ραψάνης» θα στηθούν τραπέζια για τα παιχνίδια, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν λεπτομέρειες για την κατασκευή και την προέλευσή τους και να ψυχαγωγηθούν παίζοντας.

Διοργάνωση Δήμος Τεμπών- ΔΟΠΑΠΕΠΤ , Τοπική Κοινότητα Ραψάνης, συνδιοργάνωση Περιφέρεια Θεσσαλίας, Περιφερειακή ενότητα Λάρισας.