Χαιρετισμός του βουλευτή Ν. Παπαδόπουλου στον Μικρασιατικό Σύλλογο Βουναίνων


Tags |

Ο βουλευτής Λάρισας Ν. Παπαδόπουλος απηύθυνε τον παρακάτω χαιρετισμό στην 18η Πανελλήνια  Συνάντηση του Μικρασιατικού Συλλόγου:

“Ο μικρασιατικός ελληνισμός , μέσα από τόσες δοκιμασίες,  κράτησε ακέραια την  ιστορική και την πολιτισμική του συνέχεια, όπου και αν σκορπίστηκε, όπου και αν βρέθηκε. Είμαι βέβαιος ότι η σημερινή  σας εκδήλωση θα προσεγγίσει με ευλάβεια και επιστημονικότητα τους λατρευτικούς χώρους και τα μνημεία της πρώτης Πατρίδας, ώστε να βρίσκουμε διαρκώς στο μέλλον τις ρίζες του Μικρασιατικού Ελληνισμού.

Το φίλεργο πνεύμα των Μικρασιατών συναντήθηκε με το εξίσου φίλεργο πνεύμα των Θεσσαλών. Έχετε δημιουργήσει σε αυτό το τόπο μια εστία αισιοδοξίας και ζωής. Μεταγγίσατε όλα αυτά στις οικογένειές σας και τα νέα παιδιά, που δίνουν μεγάλη υπόσχεση να ξαναπάρει ο τόπος πάνω του. Ο Σύλλογός σας έχει γίνει ένας κρίκος σύνδεσης πολιτισμού και μνήμης των παλαιοτέρων με τους νεότερους και παρουσιάζει ένα έργο που τιμά και κάνει αισιόδοξο το τόπο μας. Να είστε βέβαιοι ότι, τόσο με την ιδιότητα του πολίτη της Λάρισας με ρίζες στην Καππαδοκία  όσο και με την ιδιότητα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, θα είμαι διαρκώς κοντά σας μέχρι την πλήρη ολοκλήρωσή του.

Θα ήθελα με αφορμή τη σημερινή 18η Πανελλήνια  Συνάντηση σας, να  εκφράσω τις ευχές μου για προσωπική υγεία σε σας και τις οικογένειές σας.

Σας εύχομαι δημιουργική συνέχεια στο έργο σας και επιτυχία στην συνάντησή  σας.”