- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Επίσκεψη του Χ. Κέλλα στα Νοσοκομεία του Ηρακλείου

KELLAS2Στα Νοσοκομεία του Ηρακλείου Κρήτης – Βενιζέλειο και ΠΕΠΑΓΝΗ -, βρέθηκε ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, στο πλαίσιο των επισκέψεών του σε Νοσοκομεία της χώρας.

KELLAS3Ο κ. Κέλλας είχε σειρά επαφών με τον Διοικητή των δύο Νοσοκομείων, κ. Τασόπουλο και τον Αναπληρωτή Διοικητή του Βενιζέλειου  Νοσοκομείου, κ. Μοσχοβάκη, με τη συμμετοχή του Διευθυντή της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Βενιζέλειου, κ. Πασπάτη, του Προέδρου των Γιατρών των δύο Νοσοκομείων κ. Κωστάκη, του εκπροσώπου του Συλλόγου Νοσηλευτών κ. Μενεγάκηκαι του εκπροσώπου του Συλλόγου Εργαζομένων, κ. Χονδροζουμάκη.

Ο Λαρισαίος πολιτικός αφού ενημερώθηκε για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δύο Νοσοκομεία, – υποχρηματοδότηση, έλλειψη προσωπικού, συγχωνεύσεις τμημάτων, – προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα επισκεφθήκαμε τα δυο μεγάλα Νοσοκομεία του Ηρακλείου. Δύο Νοσοκομεία που ειδικά αυτή την περίοδο εξυπηρετούν χιλιάδες ανθρώπους, Έλληνες και ξένους, με τα λειτουργικά προβλήματα να είναι μεγάλα.

Η υποχρηματοδότηση των δύο Νοσοκομείων του Ηρακλείου, αλλά και των Νοσοκομείων όλης της χώρας γενικότερα, σε συνδυασμό με την υποστελέχωση των Νοσοκομείων – 23000 κενές θέσεις σε νοσηλευτικό και 6000 σε ιατρικό προσωπικό, πανελληνίως! – και η ανυπαρξία  της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας στη Δημόσια Υγεία της χώρας .

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ καθυστέρησε εγκληματικά τις 4500 προσλήψεις σε ιατρο – νοσηλευτικό προσωπικό που είχε διασφαλίσει η Κυβέρνηση της ΝΔ από το 2014, δίνοντας προτεραιότητα στις προσλήψεις “ημετέρων”, για την δημιουργία κομματικού στρατού. Σε ένα χώρο που λείπουν τα υλικά πρώτης ανάγκης, με επικοινωνιακού τύπου φιέστες και κόβοντας κορδέλες, δεν λύνονται τα προβλήματα. Το γεγονός ότι ο Υπουργός Υγείας δηλώνει κατ’ επανάληψηότι “Η Δημόσια Υγεία βρίσκεται στα όρια λειτουργικού μπλακ άουτ”, αποτελεί ομολογίαπλήρους εγκατάλειψης του χώρου της Υγείας.

Ο κ. Κέλλας, στο τέλος της επίσκεψης, συνεχάρη το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των δυο Νοσοκομείων, για τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλειγια να παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους πολίτες.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, είχε ακόμη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Χάρη Βαβουρανάκη, με κύριο θέμα συζήτησης, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γιατροί κυρίως με τον ΕΟΠΥΥ, αλλά και άλλα θέματα του κλάδου, ενώ συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΠΕΠΑΓΝΗ, κκ. Βρούζαλη και Κοκκοβάκη. Τέλος ο κ. Κέλλας παρέστη σε σύσκεψη στα γραφεία της ΝΟΔΕ Ηρακλείου της ΝΔ, με τα μέλη του τομέα υγείας.

Τον Τομεάρχη Υγείας της ΝΔ κατά την διάρκεια των επισκέψεών του, συνόδευαν ο πρώην βουλευτής Ηρακλείου, κ. ΜάξιμοςΣενετάκης, ο Λαρισαίος υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, κ. Γιώργος Παππάς και ο γιατρός του ΠΕΠΑΓΝΗ κ.  Γιώργος Αυγενάκης.