- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Κατασκήνωση χωρίς Κινηματογράφο δεν γίνεται

Συνεχίζεται και ανανεώνεται συνεχώς με νέες δραστηριότητες, το πρόγραμμα των μικρών μας φίλων που συμμετέχουν στην «Κατασκήνωση στην Πόλη» του Δήμου Λαρισαίων και εμπλουτίζεται με νέα εργαστήρια και δράσεις.

Ο λόγος για το Κινηματογραφικό Εργαστήρι για παιδιά από την Artfools, όπου ξεκίνησε από τους «Ταξιδευτές» του Πολιτιστικού Κέντρου Ι. Κράγια στη Φιλιππούπολη, συνέχισε με τη «Χαμογελ….Αστοί Παρέα» που στεγάζεται στο 4ο Δημοτικό Σχολείο και συνεχίζει με τους «Δρω..μεις της Πόλης», στη δομή της Νέας Σμύρνης.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί το μήνα Αύγουστο, εκπαιδεύοντας τις «Μέλισσες» στο ΚΔΑΠ της οδού Γεωργιάδου, τους «Φίλους εν Δράσει» στο 44ο Δημοτικό Σχολείο στη Νέα Πολιτεία και θα ολοκληρωθεί με τα «Φιλαράκια» στο Πολιτιστικό Κέντρο του Αγίου Κωνσταντίνου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συγγραφή σεναρίου από τα παιδιά με την καθοδήγηση μελών της οργανωτικής επιτροπής του Μαθητικού τμήματος του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας artfools, σκηνοθεσία, χειρισμός κάμερας από τα παιδιά, παραγωγή ταινίας μικρού μήκους με πρωταγωνιστές τα ίδια, εξωτερικά γυρίσματα, μοντάζ και μουσική επένδυση της ταινίας.

Στα εργαστήρια συμμετέχουν 140 παιδιά ηλικίας από 7 έως 12 ετών. Θα γίνει επεξεργασία του τελικού προϊόντος από τα ίδια τα παιδιά σε στούντιο και θα παραδοθεί στους υπεύθυνους του εργαστηρίου, όπου και θα βρίσκεται στη διάθεση της κάθε δομής.

Με την πολύτιμη βοήθεια του εκπαιδευτικού κ. Γιουρούκη Α. και της κα. Σδράλλη Κ. τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθητικές κινηματογραφικές ταινίες μικρού μήκους, να συζητήσουν με τους υπεύθυνους, να καταγράψουν το δικό τους σενάριο και να δημιουργήσουν με πολύ κέφι, τη δική τους φανταστική καλοκαιρινή ιστορία.