Ομιλία Κέλλα στη Βουλή για τον εκλογικό νόμο


Tags |

«Αδιαφορώντας για το αυταπόδεικτο, για το γεγονός δηλαδή πως είναι σχεδόν αδύνατο να προκύψει σταθερή κυβερνητική πρόταση μακράς διάρκειας, με τη συνεργασία τεσσάρων ή πέντε κομμάτων, – το ομολογεί ο ίδιος ο Υπουργός κ. Κουρουμπλής -, αδιαφορώντας πλήρως για την ιδεολογική και προγραμματική ταυτότητα που θα δομηθεί μέσω μιας τέτοιας συνεργασίας, οι Κυβερνώντες φέρνουν σήμερα πρόταση αλλαγής του εκλογικού νόμου, με έναν και μόνο στόχο. Να φρενάρουν την άνοδο της Νέας Δημοκρατίας στην διακυβέρνηση της χώρας». Με τα λόγια αυτά, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κέλλας, τοποθετήθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Κοινοβούλιο, επί της πρότασης της Κυβέρνησης για την αλλαγή εκλογικού νόμου.

«Ο τρόμος της κυβέρνησης απέναντι σε όλες τις δημοσκοπήσεις, οι οποίες αποδεικνύουν με τον πιο εμφατικό τρόπο πως η ρήξη με την κοινωνία δημιουργεί συνθήκες μη αναστρέψιμες γι’ αυτή, την οδηγεί στον πιο επικίνδυνο, μέχρι σήμερα, δρόμο, απέναντι στην ίδια τη δημοκρατία και τη σταθερότητα της χώρας. Δεν διστάζουν να νομοθετήσουν το δικαίωμα ψήφου ακόμα και στα 16, εισάγοντας τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων στα σχολεία της χώρας, γιατί αυτό θα συμβεί, αδιαφορώντας για την ανεπανόρθωτη ζημιά που θα επέλθει, τόσο από ηθικής όσο και από εκπαιδευτικής άποψης. Ο τρόμος της κυβέρνησης απέναντι σε όλα αυτά που έρχονται από το φθινόπωρο, με την κοινωνία να βράζει εξαιτίας της πολιτικής εξαπάτησης που υπέστη από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, την οδηγεί στην πλήρη ναρκοθέτηση του πολιτικού μας συστήματος. Ο τρόμος της κυβέρνησης απέναντι στην άνοδο της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, την οδηγεί στο απονενοημένο του εκλογικού νόμου, επιστρατεύοντας για μια ακόμη φορά, το «αριστερό ιδεώδες», που θέτει παγίως την «απλή αναλογική», ως μόνιμο και σταθερό εκλογικό σύστημα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Λαρισαίος βουλευτής, επισημαίνοντας «Πόσο αριστερό είναι αλήθεια, να στερείτε το δικαίωμα ψήφου των ομογενών μας, όπως σας προτείνουμε εμείς; Αλλά μάλλον θεωρείτε ότι αυτοί δεν ανήκουν στην εκλογική σας πελατεία. Βέβαια τα “δάκρυά” σας για τους χιλιάδες Έλληνες που φεύγουν στο εξωτερικό και παράγουν πλούτο 50 δις ευρώ, το αντιλήφθηκαν οι πάντες πλέον, ότι είναι κροκοδείλια. Αυτούς τους ανθρώπους γιατί να μην τους τιμήσουμε και να εμπιστευθούμε την ψήφο τους;».

«Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι η εξουσία, οι καρέκλες, και γι’ αυτό ξεπουλάτε όλη τη δημόσια περιουσία σε εξευτελιστικές τιμές, αρκεί να παραμείνετε γαντζωμένοι σ’ αυτή. Δεν σας έφθανε το ΤΑΙΠΕΔ και δημιουργήσατε νέο υπερταμείο, που περιλαμβάνει όλη τη δημόσια περιουσία για 100 χρόνια. Και μεθαύριο θα ψηφίσετε την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για 45 εκ. € ; 300 εκ. € ήταν η αξία της το 2015 κατά τον κ. Σταθάκη. Δυστυχώς για σας και ευτυχώς για τη χώρα, ο κόσμος σας έχει καταλάβει. Σας πλήρωσε και σας πληρώνει πολύ ακριβά. Και είναι αυτός που θα ανατρέψει τελικά όλες τις καθεστωτικές νοοτροπίες και πρακτικές που σχεδιάζετε να επιβάλλετε στην κοινωνία μας. Κυρίες και κύριοι της κυβέρνησης, μην έχετε καμία αμφιβολία: Ότι και αν σκαρφιστείτε για να παραμείνετε στην εξουσία, όποια κανάλια και αν κλείσετε, όσο και αν θελήσετε να ελέγξετε την ενημέρωση, θα είναι οι πολίτες αυτοί που εν τέλει θα σας δείξουν την πόρτα της εξόδου», κατέληξε ο Λαρισαίος πολιτικός.