Μάξιμος : Αδικούνται υποψήφιοι με το παλαιό σύστημα εισαγωγής


Tags |

Αν θα αρθεί η αδικία που έγινε στους υποψηφίους που επέλεξαν Φεβρουάριο του 2016 το παλαιό σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ και στις στρατιωτικές σχολές με αποτέλεσμα να αποκλειστούν από πολλές σχολές, καθώς πληροφορήθηκαν μόλις στις 22 Απριλίου ότι θα διαγωνιστούν μόνον για το 4% των θέσεων, ζητά να πληροφορηθεί ο τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος από τον υπουργό Παιδείας κ. Νίκο Φίλη, με ερώτηση που κατέθεσε στη βουλή.

Ο κ. Χαρακόπουλος τονίζει στην ερώτησή του ότι «παρά το γεγονός ότι η σχετική εγκύκλιος για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου 2016 καλεί τους υποψηφίους να δηλώσουν όλες τις σχολές, υπάρχουν τμήματα (Ευελπίδων σώματα, ΣΣΑΣ ιατρική, ΣΣΑΣ φαρμακευτική, ΣΑΣΣ οδοντιατρική, σχολές Αστυνομίας, Πυροσβεστικής κ.ά.) τα οποία δεν θα δεχθούν ούτε έναν υποψήφιο που επέλεξε το παλαιό σύστημα να τις δηλώσει. Όπως καταφαίνεται  τα παιδιά τα οποία επέλεξαν να δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις με το παλαιό σύστημα για μία θέση στα ΑΕΙ και στις στρατιωτικές σχολές θα βιώσουν μεγάλη αδικία».

«Η φετινή εγκύκλιος του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (09.05.16)» σημειώνει το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δεν κάνει κανένα διαχωρισμό στους υποψηφίους που διαγωνίστηκαν στις πανελλήνιες του 2016 με βάση το παλαιό ή το νέο σύστημα θεωρώντας ότι όλοι εντάσσονται στο 90% των θέσεων αφού όλοι διαγωνίστηκαν σε εθνικό επίπεδο. Και φυσικά πουθενά δεν αναγράφεται ότι δεν υπάρχουν θέσεις σε κάποιες σχολές για όσους έδωσαν με το παλαιό σύστημα».

Ο τομεάρχης παιδείας της ΝΔ ρωτά: «Ποιος έχει την ευθύνη γι’ αυτή την εξέλιξη; Γιατί δεν ενημερώθηκαν για αυτό οι υποψήφιοι πριν δηλώσουν παλαιό ή νέο σύστημα; Και αφού το Υπουργείο άργησε να πάρει έγκαιρα τις αποφάσεις του, ώστε να ήταν πλήρως ενήμεροι οι μαθητές, όταν τον Φεβρουάριο του 2016 επέλεγαν σύστημα εξετάσεων, γιατί δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να αλλάξουν τη δήλωσή τους μετά από αυτές τις εξελίξεις; Γιατί το Υπουργείο Παιδείας παγίδευσε τους υποψηφίους με το παλαιό σύστημα στερώντας τους το δικαίωμα της ισονομίας και αποκλείει από σχολές των ΑΕΙ αυτά τα παιδιά, ενώ στα άλλα (νέο σύστημα) δίνει αυτό το δικαίωμα;».