Πανθεσσαλική σύσκεψη φορέων υγείας και του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ


Tags |

Σύσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 09/07/2016 στα γραφεία της  5ης Υ.ΠΕ  στην Λάρισα. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι εκπρόσωποι του Πανθεσσαλικού Συντονιστικού Οργάνου Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σάκης Παπαδόπουλος, Βουλευτής–Συντονιστής της κοινοβουλευτικής υγείας σύριζα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλίας, κ. Χρυσούλα Κατσαβριά και κ. Νίκος Παπαδόπουλος, ο διοικητής της 5ης Υ.ΠΕ. κ. Νέστωρας Αντωνίου, καθώς και η υποδιοικήτρια κ. Αγγέλα Βαγενά. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν και οι νέοι διοικητές, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και των Γενικών Νοσοκομείων της Θεσσαλίας.

Η θεματολογία της σύσκεψης περιείχε τα εξής:

  • Την ανάγκη άμεσης τοποθέτησης από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, των αναπληρωτών διοικητών των νοσοκομείων, ώστε το έργο της ποιοτικής παροχής υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες να συνεχιστεί απρόσκοπτα.
  • Την κάλυψη αναγκών των φορέων παροχής υγείας σε ανθρώπινο δυναμικό (προσλήψεις – μετακινήσεις – αποσπάσεις)  για τη σωστή λειτουργία νευραλγικών τμημάτων (όπως οι ΜΕΘ), αλλά και την κάλυψη αναγκών σε υγειονομικά (και άλλα)υλικά.
  • Την άρση μεταβολής προσωπικού, καθώς και την παράταση των ήδη μεταβληθέντων, έως το τέλος του 2016.
  • Την ορθή κατανομή των προγραμμάτων ΕΣΠΑ για την κάλυψη των φορέων με τον απαραίτητο εξοπλισμό, για τους πολίτες όλης της υγειονομικής περιφέρειας.
  • Τις επί μέρους προτεραιότητες και ανάγκες των φορέων [προμήθειες – καθαριότητα – φαρμακευτικές δαπάνες – ειδικά τμήματα και ανάπτυξη αυτών (ψυχιατρικό – αιμοδυναμικό – ογκολογικό – οφθαλμολογικό κλπ.)].
  • Την οργάνωση των εφημεριών – στις δομές δημοσίας υγείας– σ’ όλες τιςεπαρχίες της Θεσσαλίας, ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες-κατά το θέρος-ανάγκες του πληθυσμού.

Η συνάντηση θα επαναληφθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε να αξιολογηθούν οι ληφθείσες πρωτοβουλίες, να επικαιροποιηθούν τα δεδομένακαι να διατυπωθούν νέες προτάσεις,πάντα στα πλαίσιοτης αλληλοσυμπληρωματικοτητας των δομών, και με αίσθημαευθύνης.

 

 

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ