Έκθεση έργων του ΚΕΘΕΑ στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης


Tags |

Το Μουσείο Ελεύθερης Σκέψης Ανθρώπων (Μ.Ε.Σ.Α.), φιλοξενήθηκε από τις 7 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου 2016 στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), στα πλαίσια του Προγράμματος «Προλεγόμενα».
Τα έργα που παρουσιάστηκαν προέκυψαν μέσα από την υλοποίηση ενός διεπιστημονικού προγράμματος προσέγγισης και ενδυνάμωσης ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Μια προσέγγιση που πραγματοποιήθηκε μέσω της τέχνης δημιουργικής δραστηριότητας και είχε σαν στόχο την κοινωνική τους επανένταξη.
Το Μ.Ε.Σ.Α. ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2015, από τους μαθητές του 2ου ΣΔΕ (Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας) Φυλακών Τρικάλων και στη συνέχεια επεκτάθηκε στο 3ο ΣΔΕ Θεσσαλονίκης (Φυλακές Διαβατών), το ΣΔΕ Φυλακών Κορυδαλλού «Γεώργιος Ζουγανέλης», το Δημοτικό Σχολείο του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα και το Εναλλακτικό Σχολείο Ενηλίκων του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στη Λάρισα.
Η συνεργασία του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με τους ανθρώπους του Μ.Ε.Σ.Α.έδωσε ως καρπούς τέχνη (εικαστικά έργα, επεξεργασία ήχου και κατασκευές), θετικές εμπειρίες και συναισθήματα, απαραίτητα εφόδια για την αποτελεσματική επανένταξη των ανθρώπων στην κοινότητα.
Photo credits: George Adamos