- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Η Λαϊκή Ενότητα για την επίσκεψη Π. Ρήγα

Παραμένοντας πιστή στη τακτική του ψεύδους και της παραπλάνησης, η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να χτίζει πύργους στην άμμο της ερημοποιημένης κοινωνικής και οικονομικής πραγματικότητας της χώρας.

Τυφλοί, κουφοί και ανάλγητοι μπροστά στο δράμα που ζει η πατρίδα και ο λαός:

Αφού προσχώρησαν με τον ζήλο του νεοφώτιστου στη δολοφονική μνημονιακή λογική επιβάλλοντας εξοντωτικές περικοπές και φόρους, ποδοπατώντας κάθε έννοια δημοκρατίας και εθνικής ανεξαρτησίας.

Αφού ξεπουλούν ανενδοίαστα με συνοπτικές διαδικασίες τη δημόσια περιουσία

Αφού έδωσαν στα αδηφάγα funds την ακίνητη περιουσία του ελληνικού λαού και προχώρησαν στην εγκληματική ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με τεράστιο κόστος για το δημόσιο.

Αφού επί των ημερών τους η εργοδοτική αυθαιρεσία και οι ελαστικές μορφές εργασίας με 3ωρα και 4ωρα οργιάζουν.

Έρχονται τώρα να δώσουν «έμφαση στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων και των παθογενειών που ταλαιπωρούν την καθημερινότητα του πολίτη»!!, ψάχνουν «γείωση στην κοινωνία» και «ουσιαστικό δρόμο συμπόρευσης με τους πολίτες εκείνους τα συμφέροντας των οποίων εκπροσωπούμε, τους νέους, τα λαϊκά στρώματα, τους άνεργους, τους ενεργούς πολίτες»!!, (Ζήσης Καπράνας, μέλος της Κ. Ε, υπεύθυνος των οργανώσεων Θεσσαλίας), ενώ εξαγγέλλουν αναπτυξιακά συνέδρια!!

Και την ίδια στιγμή, σε μια συγκυρία εκδικητική, η πραγματικότητα στραπατσάρει τα ψέματά τους. Η εταιρία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ υποβάλλει αίτηση πτώχευσης αφήνοντας στην αγωνία για τα δεδουλευμένα και το μέλλον τους 12.000 εργαζόμενουςκαι μεγάλο αριθμό συνεργαζόμενων με αυτή παραγωγών, επιχειρήσεων κλπ.

Αυτό είναι το μέλλον που μας επιφυλάσσει ο μνημονιακός ρεαλισμός του εξαλλαχθέντος ΣΥΡΙΖΑ και της μνημονιακής αντιπολίτευσης, που επιμένουν στην παραμονή μας μέσα στο τρελλοκομείο της ευρωζώνης και σε μία αντιδημοκρατική ΕΕ που απεχθάνεται η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών.

Η ΑΜΕΣΗ έξοδος από την ευρωζώνη και η ανυπακοή στα κελεύσματα της ΕΕ, η υιοθέτηση εθνικού νομίσματος, η στάση πληρωμών και διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους που είναι μη βιώσιμο, παράνομο και απεχθές, η εθνικοποίηση των τραπεζών  και της κεντρικής τράπεζας, η κατάργηση των δολοφονικών μνημονίων και η σταδιακή αποκατάσταση του βιοτικού επιπέδου του λαού και των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων του, είναι τα αναγκαία βήματα, που μαζί με την παραγωγική ανασυγκρότηση και μια κυβέρνηση που θα έχει τη θέληση, στηριγμένη στην ενεργή συμμετοχή του λαού, να προχωρήσει στην υλοποίηση αυτών, είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ διέξοδος από αυτό το σπιράλ του θανάτου.