- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Μάξιμος : Πρότυπα Σχολεία στην έδρα κάθε νομού της χώρας

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος εκπροσώπησε τον Πρόεδρο του κόμματος κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στην τελετή αποφοίτησης των μαθητών της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Ευγενίδειου Ιδρύματος. Κληθείς από τον Διευθυντή του Λυκείου κ. Ευστράτιο Βογιάννη να απευθύνει σύντομο χαιρετισμό, ο κ. Χαρακόπουλος, σημείωσε τα εξής:

«Με μεγάλη χαρά χαιρετίζω ως εκπρόσωπος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, την τελετή αποφοίτησης των μαθητών της Ευαγγελικής Σχολή Σμύρνης. Η Σχολή σας κουβαλά μια βαριά κληρονομιά καθώς είναι κομμάτι της ζωντανής ιστορίας του νέου ελληνισμού. Στη Σμύρνη, τη “νύμφη της Ιωνίας”, η Ευαγγελική Σχολή συνέβαλε καθοριστικά στην προαγωγή των ελληνικών γραμμάτων και την πνευματική αναγέννηση του έθνους μέχρι και την χρονιά της τραγικής Μικρασιατικής Καταστροφής. Αλλά η προσφορά αυτή συνεχίζεται το ίδιο επιτυχημένα στο ελληνικό κράτος.

Και ευτυχώς, αυτή η εκπαιδευτική όαση της Ευαγγελικής Σχολής επιβίωσε των ιδεοληψιών και εμμονών εκείνων που θεωρούν ότι η αριστεία είναι ρετσινιά! Η Σχολή σας είναι ανάμεσα στις ελάχιστες που επιβίωσαν του “μπαλτά” που έπεσε στα πρότυπα σχολεία στο όνομα μιας ισότητας που δεν είναι παρά ισοπέδωση προς τα κάτω.

Θέλω, λοιπόν, να σας διαβεβαιώσω ότι και σήμερα και αύριο στεκόμαστε δίπλα στην Ευαγγελική Σχολή. Εκτιμούμε την αξία του έργου που επιτελούν τα Πρότυπα σχολεία και πιστεύουμε ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν Πρότυπα στην έδρα κάθε νομού της χώρας.

Συγχαρητήρια, λοιπόν, σε όλες και σε όλους τους απόφοιτους, τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους γονείς σας που σας στηρίζουν στην προσπάθεια της κατάκτησης της γνώσης».