Επίσκεψη Ν. Παπαδόπουλου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση


Tags |

Στις 27-06-16 ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Παπαδόπουλος πραγματοποίησε επίσκεψη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση  Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας όπου συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα κ. Ηλία Τσέλιγκα, τον γενικό διευθυντή εσωτερικής λειτουργίας  κ. Κώστα Παππά,  και με τον σύλλογο των εργαζομένων της αποκεντρωμένης διοίκησης. Η επίσκεψη είχε κυρίως ενημερωτικό χαρακτήρα καθώς ο κ. Παπαδόπουλος ενημερώθηκε για τα ζητήματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία της διοίκησης αλλά και των εργαζομένων. Κατά την επίσκεψη τέθηκε στον βουλευτή το φλέγον ζήτημα της απόδοσης ελληνικής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς πολίτες τονίζοντας ότι πρέπει να επιταχυνθεί η διαδικασία απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας  έτσι ώστε να εγγραφεί ο ενήλικος αλλοδαπός στο δημοτολόγιο του εκάστοτε δήμου. Εν συνεχεία, ο κ. Τσέλιγκας και το σωματείο εργαζομένων αναφέρθηκαν στην άνιση κατανομή του προσωπικού αλλά και στην αναγκαιότητα συγκρότησης των υπηρεσιών ελεγκτή νομιμότητας με τον άμεσο ορισμό των ελεγκτών νομιμότητας πράξεων Ο.Τ.Α για την αστική και πειθαρχική ευθύνη των αιρετών. Τέλος ο σύλλογος εργαζομένων έθεσε το θέμα των κρίσεων των προϊσταμένων και τα κριτήρια τοποθέτησής τους.

Ο κ. Παπαδόπουλος από την πλευρά του δήλωσε την αναγκαιότητα της άρσης γραφειοκρατικών κωλυμάτων τα οποία , πέραν του ζητήματος της ιθαγένειας, εμποδίζουν διαδικασίες καθιστώντας τις χρονοβόρες για την δημόσια διοίκηση και κατ’ επέκταση για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Είναι γεγονός ότι σε διάφορες υπηρεσίες της δημόσιας διοίκησης εμφανίζονται κενά προσωπικού πλην όμως οποιαδήποτε κυβέρνηση πριν προβεί στην κάλυψη τους οφείλει να σχεδιάσει από την αρχή έναν χάρτη-οργανόγραμμα δημόσιας διοίκησης ευέλικτο, απαλλαγμένο από γραφειοκρατικές αγκυλώσεις έτσι ώστε να υπάρχει εξοικονόμηση πόρων, εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών και ανάδειξη των πραγματικών κενών της δημόσιας διοίκησης.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απαλλαγμένη από πελατειακές και πολιτικές σκοπιμότητες έναντι άλλων κυβερνήσεων, είναι πρόθυμη να εγκαθιδρύσει ένα υγιές σύστημα ελέγχου της δημόσιας διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, να θέσει σωστά και αξιοκρατικά κριτήρια επιλογής προϊσταμένων καθώς και να θεσπίσει αντικειμενικά κίνητρα έτσι ώστε να μπει πλέον ένα φρένο στην κατασπατάληση δημόσιου χρήματος και η παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες να έχει άμεσο κοινωνικό αντίκτυπο.