- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Στα εγκαίνια ιατρείων Νοσοκομείου Παίδων ο Χρ. Κέλλας

Στα εγκαίνια των Εξωτερικών Ιατρείων του Νοσοκομείου Παίδων Π & Α Κυριακού, παραβρέθηκε ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Λαρισαίος πολιτικός στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε με ιδιαίτερα εγκωμιαστικά σχόλια, στον πρότυπο χώρο των εξωτερικών ιατρείων του Νοσοκομείου, επισημαίνοντας την αγαστή συνεργασία μεταξύ δημόσιας και ιδιωτικής πρωτοβουλίας, που έφερε αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα.

«Είναι έντονα θετικά τα συναισθήματα που γεννιούνται σε όλους όταν βρίσκονται σε τέτοιους χώρους, όπως αυτός που εγκαινιάζεται σήμερα και αφορά τα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Παίδων Π. & Α. Κυριακού. Έτσι θα έπρεπε να είναι όλο το δημόσιο σύστημα υγείας. Ο ασθενής να μπορεί να αισθάνεται όμορφα και άνετα, παλεύοντας πιο εύκολα με το προσωπικό του πρόβλημα. Αυτό θα πρέπει να είναι ένα από τα μόνιμα στοιχήματα της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

Το δεύτερο που θα ήθελα να σημειώσω είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας μιας μεγάλης εταιρίας, της Lidl Hellas, με την ΜΚΟ «Ανοιχτή Αγκαλιά» αλλά και το Ίδρυμα Λάτση, που συνέβαλλαν αποφασιστικά στην περάτωση του έργου που εγκαινιάζεται σήμερα. Όταν συνεργάζονται υγιείς ιδιωτικές επιχειρήσεις, – με στόχους και όραμα για την στήριξη και φροντίδα των συνανθρώπων μας -, με κοινωνικούς φορείς, που έχουν ταχθεί στο πλευρό της κοινωνίας, όταν με άλλα λόγια, όλοι δείχνουν το κοινωνικό τους πρόσωπο, μπορούν να γίνουν θαύματα», ήταν οι δηλώσεις του Τομεάρχη Υγείας της ΝΔ, ενώ  απευθυνόμενος στην σημερινή Κυβέρνηση, τόνισε,

«Η κυβέρνηση οφείλει, έστω και τώρα, να αφήσει στην άκρη τις ιδεοληψίες και τις ανέξοδες προπαγανδιστικές τακτικές του αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και να σαλπίσει προσκλητήριο αλληλεγγύης στις υγιείς δυνάμεις του τόπου».

Τέλος κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Κέλλας, συνεχάρη όλους όσους συνέβαλλαν στη δημιουργία των εξωτερικών ιατρείων, δίνοντας και το στίγμα που θα ακολουθήσει η παράταξή του σε ότι αφορά τον τομέα της υγείας, δηλώνοντας,

«Θέλω να σας συγχαρώ για μια ακόμη φορά για τον υπέροχο αυτό χώρο, διαβεβαιώνοντάς σας πως η ΝΔ και τα στελέχη της θα συνεχίσουμε να δίνουμε καθημερινή μάχη για την βελτίωση ενός συστήματος που επιβιώνει χάριν στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού στα νοσοκομεία ολόκληρης της χώρας».