- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Ημερίδα του Δ. Λαρισαίων για τις Συμφωνίες TTIP CETA

Ο Δήμος Λαρισαίων σε συνεργασία με το Δίκτυο Φορέων και Πολιτών Θεσσαλίας κατά των ΤTIP, CETA, TISA, οργανώνει ημερίδα με θέμα «Οι απειλές από τις Συμφωνίες TTIP CETA και οι επιπτώσεις στην αγροτική παραγωγή και την ασφάλεια των τροφίμων».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016 στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο στις 7.30 μ.μ.

Εισηγητές στην ημερίδα θα είναι η κτηνίατρος κ. Καίτη Μυλωνά και ο πρόεδρος των Φίλων της Φύσης κ. Κώστας Φωτεινάκης.

Ειδικότερα, η κ. Καίτη Μυλωνά θα αναλύσει το θέμα «TTIP – CETA: Αγροτική Παραγωγή και Ασφάλεια Τροφίμων»

Τι σημαίνουν οι Συμφωνίες TTIP και CETA για την αγροτική παραγωγή και την ασφάλεια των τροφίμων για το γεωργό και κτηνοτρόφο, για τον μεταποιητή των γεωργοκτηνοτροφικών προϊόντων, για τον καταναλωτή, για το περιβάλλον και για την εθνική οικονομία. Ποιες αξίες διακυβεύονται .

Από την πλευρά του ο κ. Κώστας Φωτεινάκης, θα αναλύσει το θέμα «CETA και TTIP απειλές για τη Δημοκρατία, την Οικονομία, την Εθνική παραγωγή . Κοινωνικές αντιστάσεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη»

Δέκα (10) βασικοί λόγοι που είμαστε αντίθετοι με την ΤΤΙP. Η αρχή της προφύλαξης. Ρυθμιστική συνεργασία. Ιστορικό αντιστάσεων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Ελεύθερες Ζώνες TTIP. Οι θέσεις των παραγωγικών και κοινωνικών ομάδων (ΣΕΒ, Επιμελητηρίων, ΠΑΣΕΓΕΣ, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ). Οι θέσεις των Ευρωπαϊκών και των Ελληνικών κομμάτων. Η θέση της κυβέρνησης. Πως πορευόμαστε την επόμενη περίοδο.

Παράλληλα θα γίνει ενημέρωση από μέλη του Δικτύου Φορέων και Πολιτών Θεσσαλίας για τη δράση του Δικτύου.