Μάξιμος : Ενίσχυση της αυτοδιοίκησης των ΑΕΙ


Tags |

Ο υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο Συντονιστής της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθ. Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, είχαν συνάντηση με το Προεδρείο της Συνόδου Πρυτάνεων (την Παρασκευή 17/6/2016) με αντικείμενο τα μείζονα ζητήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας εν όψει και της έκτακτης συνεδρίασης της Συνόδου.

Κατά τη συνάντηση ενημερώθηκαν από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας καθ. Αχιλλέα Ζαπράνη και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθ. Γιώργο Πετράκογια τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Ιδρύματα, ενώ συζητήθηκαν διεξοδικά οι τρέχουσες εξελίξεις, εν όψει και της κατάρτισης του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης εξέφρασαν προς το Προεδρείο της Συνόδου τη βούληση για ενίσχυση του βαθμού αυτοδιοίκησης των Ιδρυμάτων, σύμφωνα με την συνταγματική πρόβλεψη, καθώς και της αξιολόγησης και αναγνώρισης του εκπαιδευτικού, ερευνητικού και λοιπού έργου που επιτελούν, με σκοπό την προαγωγή της αριστείας.

Μετά την συνάντηση ο κ. Χαρακόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας καθ. Αχιλλέα Ζαπράνη και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθ. Γιώργο Πετράκο για την ιδιαίτερα γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε μαζί με τον Συντονιστή της τριτοβάθμιας, πρώην Πρύτανη, καθ. Δημοσθένη Αναγνωστόπουλο. Προσβλέπουμε ως Τομέας Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας στη διαρκή συνεργασία με την ακαδημαϊκή κοινότητα ενόψει και της κατάρτισης του κυβερνητικού μας προγράμματος. Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να σημειώσω ότι σε θέματα που σχετίζονται με την ποιότητα του ακαδημαϊκού έργου, όπως τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, οι όποιες πρωτοβουλίες για νομοθετικές ρυθμίσεις, δεν μπορεί να βασίζονται στα “θέλω” του εκάστοτε υπουργού. Πρέπει να πραγματοποιούνται μόνο μετά από τεκμηριωμένη εισήγηση της αρμόδιας Αρχής για τη Διασφάλιση και Πιστοποίηση της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευσης, της ΑΔΙΠ».