- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Η Νέα Λάρισα για την εκπόνηση μελέτης Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λαρισαίων υπήρχε θέμα στην ΗΔ «έγκριση πρακτικών αποτελέσματος και κατακύρωσή του για την ανάδειξη αναδόχου εκπόνησης μελέτης Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων στα πλαίσια υλοποίησης του ΣΒΑΚ.
Όπως και στο ΔΣ έτσι και στην ΟΕ εμείς θέσαμε το ζήτημα της διαφανούς και πολυκριτηριακής διαδικασίας ανάθεσης μελετών έχοντας και το κριτήριο του Ν.3316/2006 «περί της γνώσης των τοπικών συνθηκών» που ουσιαστικά βοηθά τα ντόπια μελετητικά μικρομεσαία γραφεία μελετητών να επιβιώσουν.
Η Δημοτική αρχή βέβαια, στέκεται μόνο στο κριτήριο της χαμηλότερης οικονομικής προσφοράς αποκλείοντας τα άλλα εκ του νόμου οριζόμενα κριτήρια για μία ποιοτική επιλογή αλλά, αποκλείοντας και το μοναδικό κριτήριο που βοηθά το ντόπιο Επιστημονικό δυναμικό.
Η ανεργία και ο εξοστρακισμός του Ελληνικού Επιστημονικού δυναμικού δεν έχει μόνο «ρίζες» στην κεντρική πολιτική αλλά δυστυχώς, βρίσκει «παραφυάδες» στην τοπική αυτοδιοίκηση και στο Δήμο Λαρισαίων.
Εμείς θα κρατήσουμε σθεναρή υποστηρικτική στάση απέναντι στο ντόπιο Επιστημονικό δυναμικό της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής.

ΚωνσταΝτίνος Διαμάντος
Δημοτικός σύμβουλος
Επικεφαλής Νέας Λάρισας