- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Μάξιμος : Η εαρινή επίθεση κατέληξε σε άτακτη υποχώρηση

«Η εαρινή έφοδος στις Βρυξέλες κατέληξε σε άτακτη υποχώρηση και σε ταπεινωτική συνθηκολόγηση. Η ρύθμιση του χρέους που είχε αναχθεί σε “ιερό δισκοπότηρο” της κυβέρνησης παραπέμπεται στο 2018. Απώλεσε δηλαδή ο κ. Τσίπρας και το “φύλλο συκής” για τη μετάλλαξή του και τα επώδυνα μέτρα που έφερε με το μνημόνιο-κάβα». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κληθείς να σχολιάσει τα αποτελέσματα Eurogroup (στο TRT και το δημοσιογράφο κ. Σωτήρη Πολύζο).
Ο Θεσσαλός πολιτικός έκανε λόγο για «διάψευση προσδοκιών και τέλος αυταπάτης» καθώς «για το χρέος είχαμε αόριστες υποσχέσεις, η εκταμίευση θα γίνει σε δόσεις και με προϋπόθεση να γίνουν αλλαγές σε ψηφισμένα μέτρα, όπως η επιστροφή του ΕΚΑΣ από χιλιάδες συνταξιούχους, τα κόκκινα δάνεια και οι αποκρατικοποιήσεις».
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος μίλησε για «κωμικοτραγικές καταστάσεις με υπουργούς που αυτογελοιοποιούνται προκειμένου να παραμείνουν στις καρέκλες τους, με πρωταγωνιστή της ιλαροτραγωδίας τον υπουργό Άμυνας κ. Καμμένο, που με μεγάλη ευκολία κάνει κυβίστηση στο ζήτημα του ΦΠΑ στα νησιά για το οποίο απειλούσε με παραίτηση».
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καυτηρίασε το πακέτο έμμεσων φόρων που επέβαλε η κυβέρνηση και υπενθύμισε «την πρόβλεψη του προϊσταμένου του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής κ. Λιαργκόβα ότι αν συνεχίσει να πορεύεται έτσι η κυβέρνηση είναι δεδομένη η ενεργοποίηση του “κόφτη” μισθών και συντάξεων. Δυστυχώς, την κυβέρνηση χαρακτηρίζει παροιμιώδης αναποτελεσματικότητα και ανεπάρκεια. “Τα ζώα μου αργά” που λέμε στη Θεσσαλία. Ακόμη δεν υπάρχει αναπτυξιακός νόμος, ενώ χρειάστηκαν πάνω από δυο μήνες προκειμένου να αντιληφθούν ότι δεν μπορεί να παραμένει κλειστή η σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη από μετανάστες και πρόσφυγες. Πως μπορείς να μιλάς για ανάπτυξη και εξαγωγές όταν για μήνες αδιαφορείς αν έχει διακοπεί η σιδηροδρομική σύνδεση της χώρας με την υπόλοιπη Ευρώπη;».