1η Συνάντηση Συνόλων Παραδοσιακής Μουσικής


Tags |

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων και το Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας συνδιοργανώνουν την 1η Συνάντηση Παραδοσιακών Μουσικών Συνόλων την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016 στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ στις 20:30 το βράδυ.
Η μουσική συναντά την παράδοση μέσα από ήχους που θα μας ταξιδέψουν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Ο πολιτισμός, τα ήθη και τα έθιμα κάθε τόπου αντικατοπτρίζονται στην μουσική και τα τραγούδια του.
Στην συναυλία θα λάβουν μέρος μέλη χορωδιών από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δ. Κιλελέρ, τον Μικρασιατικό Σύλλογο Βούναινων «η καθ’ ημάς Ανατολή» και τον Σύλλογο Μικρασιατών Ν. Λάρισας με υπεύθυνο τον Αντώνη Μαρέτη. Επίσης θα συμμετάσχουν μέλη από το τμήμα Παραδοσιακού Τραγουδιού του Μ.Ε.Σ Αβέρωφ «ο Θετταλός» και από την χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Χάλκης με υπεύθυνο τον Γιώργο Τερζούδη. Την συναυλία θα πλαισιώσει η Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας με υπεύθυνο τον Χρήστο Καλαμπούκα.
Προσκεκλημένη στην εκδήλωση θα είναι η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής του Ωδείου Φλώρινας (σε συνεργασία με τον σύλλογο Κιουταχειωτών-Μικρασιατών Φλώρινας) με υπεύθυνο τον Βασίλη Δόντσιο.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.