- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Νέα Λάρισα : Παραμελημένη η Γιάννουλη

Για «παραμελημένη Γιάννουλη» κάνει λόγο σε δήλωση που υπογράφουν ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Λάρισα» Ντίνος Διαμάντος και οι δημοτικοί σύμβουλοι Μάριος Ξηρομερίτης και Κατερίνα Ζιαζιά-Σουφλιά.
Στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:
«Σημαντικός Οικιστικός υποδοχέας (ειδικά μετά και την επέκτασή της).
Κομβικός συγκοινωνιακός εξωστρεφής σύνδεσμος της πόλης της Λάρισας.
Περιοχή με Αναπτυξιακές δυνατότητες της Επιχειρηματικότητας (επέκταση της ήδη σημαντικής που όμως χρειάζεται στήριξη) και του Αθλητισμού.
Περιβαλλοντικός πνεύμονας.
Με σημαντικές πολιτισμικές αναφορές τόσο παλιές (νεολιθικής εποχής) όσο και νεώτερες (με το διατηρητέο κτίσμα του 20ού αιώνα στην είσοδό της- κονάκι Χαροκόπου- 1902 με Αρχιτέκτονα τον Μεταξά).
Κοινωνική «κοιτίδα» Ελλήνων καταγωγής με σημαντική παρουσία στα Πολιτισμικά και όχι μόνο δρώμενα (πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία και την Ανατολική Θράκη καθώς και εσωτερικής μετανάστευσης Βλάχοι, Βερδικουσιώτες, Κρανιώτες κα).
Δίπλα στη Λάρισα, μόλις 3 χλμ από αυτή!
Φυσικά για όλα αυτά αναφερόμαστε στην «ξεχασμένη» δύο χρόνια τώρα Γιάννουλη (πέραν των προγραμματισμένων από την προηγούμενη περίοδο σημαντικών έργων της ΔΕΥΑΛ που ολοκληρώθηκαν)
Θέτουμε λοιπόν, σε πρώτη φάση ένα εξόχως σημαντικό πρόβλημα για τη Γιάννουλη:
Το ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ. Οι επιπτώσεις του σημαντικές για την κοινωνική και οικονομική ζωή και ανάπτυξη.
Προτείνουμε λοιπόν σε ορισμένες παραμέτρους του για τη Γιάννουλη:
1. Επικαιροποίηση με σημαντικές αλλαγές και βελτιώσεις του «κανονισμού κυκλοφοριακών ρυθμίσεων» που έχει συνταχθεί στην προηγούμενη θητεία και έχει κατατεθεί προς έλεγχο και έγκριση. Να ληφθεί άμεσα πρωτοβουλία διαβούλευσης με τους αρμόδιους φορείς ώστε, να αναληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες μηδενικού έως χαμηλού κόστους (σήμανση, αρίθμηση, φωτισμός)
2. Άμεση διερεύνηση, μελέτη και υλοποίηση «κυκλικών κόμβων» στις εισόδους της Γιάννουλης και σε όποιο άλλο σημείο βοηθά στην ασφαλέστερη κυκλοφορία.
3. Άμεση βελτίωση της Αγροτικής οδοποιίας η βατότητα της οποίας πρέπει να διευκολύνει τον πρωτογενή παραγωγικό τομέα της περιοχής.
4. Άμεση υλοποίηση ασφαλτοστρώσεων (δυστυχώς η δέσμευση για το 50% του προγραμματιζόμενου ποσού για το πρόγραμμα του 2015 αναιρέθηκε από τη ΔΑ) κυρίως στην περιοχή της επέκτασης του σχεδίου πόλης όπου και αναπτύχθηκε και εγκαταστάθηκε σημαντικός νέος πληθυσμός.
5. Άμεση βελτίωση της διασύνδεσης της περιοχής των Εργατικών κατοικιών με τη Γιάννουλη
6. Προγραμματισμός και υλοποίηση ολοκληρωμένου «δικτύου ποδηλατοδρόμων» τόσο εσωτερικά στη Γιάννουλη όσο και στη διασύνδεση με την πόλη της Λάρισας
7. Άμεσος προγραμματισμός και ένταξη του σημαντικού έργου της Δυτικής παράκαμψης της Γιάννουλης (που αφενός θα αποσυμφορήσει την κεντρική οδό καθιστώντας την αμιγώς αστική αφετέρου, θα δώσει σημαντικά ασφαλή και γρήγορη κίνηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της ευρύτερης περιοχής).
Αναμένουμε συγκεκριμένες απαντήσεις, με ορισμένο χρονοδιάγραμμα και δεσμεύσεις από τη Δημοτική αρχή».