- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Ενημερωτική συνάντηση Θεσσαλών βουλευτών με τον Υφ. Οικονομίας

Σε ενημερωτική συνάντηση μεταξύ του Υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού Αλ. Χαρίτση και των Θεσσαλών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, μετείχαν οι βουλευτές του Ν. Λάρισας, Α. Βαγενά και Νικ. Παπαδόπουλος, την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα εντασσόμενα στο ΕΣΠΑ 2014-2020 προγράμματα, αλλά και γενικότερα οι αναπτυξιακές δράσεις που εκπονούνται υπό την εποπτεία του Υπουργείου στην περιοχή της περιφέρειας Θεσσαλίας.
Εκ μέρους των Λαρισαίων βουλευτών τέθηκαν ζητήματα περιβαλλοντικής ανάπτυξης, εναλλακτικών συνεργειών στο πλαίσιο της ευρύτερης στόχευσης για την παραγωγική ανασυγκρότηση, αλλά και το θέμα της προόδου του έργου αποκατάστασης του Α’ Αρχαίου Θεάτρου της Λάρισας.
Περαιτέρω, τόσο η Α. Βαγενά όσο και ο Νικ. Παπαδόπουλος υπογράμμισαν τη θετική συμβολή του Υπουργείου στην ανάδειξη της Ελλάδας στην πρώτη θέση ανάμεσα στα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ σε απορρόφηση πόρων για την προηγούμενη προγραμματική περίοδο και για την πρωτιά που πέτυχε ξεκινώντας τα προγράμματα της νέας περιόδου πριν από κάθε άλλη χώρα της ΕΕ, δηλ. ως η πρώτη χώρα-μέλος με εγκεκριμένο Σύστημα Διαχείρισης & Ελέγχου για το σύνολο των προγραμμάτων 2014-2020.
Σημαντική υπήρξε, επίσης, όπως τόνισαν οι δύο βουλευτές, η συμβολή του Υπουργείου στην επανεκκίνηση του σχεδίου ανασύστασης της λίμνης Κάρλας, ενός έργου με αναπτυξιακό όσο και περιβαλλοντικό πρόσημο που επηρεάζει άμεσα το σύνολο των πτυχών του παραγωγικού βίου της Θεσσαλίας.
Τέλος, αμφότεροι οι βουλευτές επεσήμαναν την ανάγκη εντατικοποίησης των αναπτυξιακών δράσεων στην π.ε. Λάρισας με σκοπό την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής.