- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Συνάντηση Θεσσαλών Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ με Διοικητή και Υποδιοικήτρια της 5ης ΥΠΕ

Το περασμένο Σάββατο, 9 Απριλίου 2016, οι βουλευτές Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ.κ. Σάκης Παπαδόπουλος, Κατερίνα Παπανάτσιου, Χρυσούλα Κατσαβριά, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Νίκος Παπαδόπουλος, συνοδευόμενοι από στελέχη του Περιφερειακού Τμήματος Υγείας του κόμματος επισκέφθηκαν τα γραφεία της 5ης ΥΠΕ για μια αναλυτική ενημέρωση γύρω από τη σημερινή κατάσταση των υπηρεσιών υγείας στη Θεσσαλία και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται για την αναβάθμισή τους. Στην έδρα της ΥΠΕ, τους υποδέχθηκε ο Διοικητής κ. Νέστορας Αντωνίου και η Υποδιοικήτρια κ. Αγγέλα Βαγενά. Στην ενημέρωση παραβρέθηκαν, επίσης, κομματικά στελέχη με ευρύτερη ενασχόληση με τον χώρο της υγείας, αλλά και μέλη της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
Η συζήτηση κινήθηκε γύρω απ’ τον απολογισμό δράσεως του Διοικητή κ. Αντωνίου, αλλά και την κατάσταση τόσο της υγειονομικής περίθαλψης όσο και των δομών υγείας στη Θεσσαλία, με γνώμονα την άμεση διευθέτηση των πιεστικών προβλημάτων. Επίσης, συζητήθηκε το φλέγον ζήτημα του προσφυγικού-μεταναστευτικού, αλλά και η πρωτοβουλία της Κυβέρνησης και του Υπ. Υγείας για τη δωρεάν πρόσβαση στις δημόσιες δομές υγείας και την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ανασφάλιστους με μόνη την επίδειξη ΑΜΚΑ. Από τους παρευρισκόμενους υγειονομικούς – μέλη της Γραμματείας του Πανθεσσαλικού Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ τονίστηκαν τα πιεστικά προβλήματα των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων υγειονομικών δομών, ώστε να δρομολογηθεί τάχιστα η κατά το βέλτιστο επίλυσή τους.
Οι Θεσσαλοί βουλευτές που μετείχαν στη σύσκεψη ανέλαβαν να ενημερώσουν την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και την Κυβέρνηση για τις προτεινόμενες από το περιφερειακό Τμήμα Υγείας λύσεις, προκειμένου να καταρτιστούν οι αντίστοιχες βελτιωτικές παρεμβάσεις.
Ορίστηκε επίσης, το χρονοδιάγραμμα και η θεματολογία της επόμενης σύσκεψης.