Συνάντηση Παπαδόπουλου με τον διευθυντή του ΕΛΓΟ


Tags |

Την Τετάρτη 06/04/16 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του βουλευτή Λάρισας ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκου Παπαδόπουλου και του διευθυντή του «Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού – Δήμητρα» ΕΛΓΟ κ. Γιώργο Καρέτσο. Στην συνάντηση παρευρέθηκε και ο κ. Μάρκος Καρκάνης υπάλληλος του Τμήματος Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας του Οργανισμού. Κατά την συνάντηση τέθηκαν αρκετά θέματα που αφορούν στην λειτουργία του Ε.Λ.Γ.Ο. και ειδικότερα στην Αβερώφειο Γεωργική Σχολή Λάρισας.
Από την πλευρά του ο βουλευτής εξέφρασε άμεσα την επιθυμία του να δοθεί η πρέπουσα σημασία σ’ αυτήν την ιστορική σχολή, να πριμοδοτηθεί η λειτουργία με το ποσό του ενοικίου από τα κτήματα της και να αξιοποιηθούν τα διατηρητέα κτίρια της.
Ο κ. Καρέτσος δήλωσε ότι όλα τα σχέδια γίνονται κάτω από το πρίσμα της δεδομένης έλλειψης προσωπικού και χρημάτων και ότι έχουν ήδη δρομολογηθεί αποσπάσεις υπαλλήλων από το Ε.Θ.Ι.Α.Γ.Ε. για την κάλυψη των αναγκών. Εν συνεχεία, τόνισε ότι υπάρχουν προγράμματα όπως τα URBAN που αφορούν τις περιφέρειες, καθώς και το πακέτο Γιούνκερ, που θα μπορούσαν να καλύψουν τα έξοδα αναστήλωσης των κτιρίων της Αβερώφειου Γεωργικής Σχολής αλλά και τα προγράμματα του ΠΑΑ (Αγροτικής Ανάπτυξης) που θα μπορούσαν να προωθήσουν άλλους τομείς της σχολής (καινοτομίας, εξειδίκευσης κ.λ.π.). Επίσης η συζήτηση έκλεισε με την διαβεβαίωση από μέρους του κ. Καρέτσου ότι θα πραγματοποιηθεί μια επίσκεψη στη Λάρισα στο κτήμα της Αβερώφειου Γεωργικής Σχολής.
Η κυβέρνηση έχει ήδη αποδείξει από τα πρώτα νομοθετήματα της στο παράλληλο πρόγραμμα, ότι προτεραιότητα της είναι η διασφάλιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα των βασικών αναγκών και δικαιωμάτων του πολίτη. Η στήριξη της παιδείας η οποία έχει ήδη ξεκινήσει μέσω του αρμόδιου υπουργείου είναι η βάση για την ανοικοδόμηση της, γειωμένη στις προσταγές της κοινωνίας και στους άμεσα ενδιαφερομένους. Η Αβερώφειος Γεωργική Σχολή είναι ένα τεχνολογικό ίδρυμα το οποίο δεν αποτελεί εξαίρεση και μπορεί να συμβάλλει σε πολύ μεγάλο βαθμό μέσω της τεχνολογικής και επιστημονικής κατάρτισης που προσφέρει στους σπουδαστές του. Η βασική μας προτεραιότητα είναι η στήριξη της νεολαίας, η επιμόρφωση και η σύνδεση της με την αγορά εργασίας. Η πλεονεκτική γεωγραφική θέση της Ελλάδας σε συνδυασμό με την ολοκληρωμένη κατάρτιση των νέων ανθρώπων είναι ο μοχλός για την δημιουργία θέσεων εργασίας σε τομείς στους οποίους υπερέχουμε( γεωργία, ναυτιλία, τουρισμό, Α.Π.Ε. κ.λπ.). Εν κατακλείδι, στόχοι της κυβέρνησης είναι η στήριξη των νέων, δίνοντάς τους την δυνατότητα να σπουδάσουν αλλά και η μετέπειτα αξιοποίηση τους στην εγχώρια οικονομία.