Ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης για ασφαλιστικό-φορολογικό


Tags |

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τη στήριξη του ΣΕΒ και των άλλων ενώσεων της πλουτοκρατίας, φέρνουν τις επόμενες μέρες τα μέτρα – φωτιά που από καιρό ετοιμάζουν. Ανάμεσά τους το νέο Ασφαλιστικό. Μαζί με τις ανατροπές στο Ασφαλιστικό φέρνουν και νέους δυσβάσταχτους φόρους, γονατίζουν παραπέρα τη λαϊκή οικογένεια. Το τελικό νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό είναι ακόμα πιο άθλιο από το αρχικό σχέδιο και δε θα είναι το τελευταίο, αλλά το πρώτο σειράς παρεμβάσεων
Καταδικάζουν τη νέα γενιά σε μια ζωή χωρίς εργασιακά, ασφαλιστικά, κοινωνικά δικαιώματα
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ την ίδια στιγμή που φέρνει νέο ληστρικό για το λαό φορολογικό νομοσχέδιο, την ίδια στιγμή μειώνει παραπέρα τις εργοδοτικές εισφορές στα ασφαλιστικά Ταμεία, κλείνει τα μάτια στο γεγονός ότι η μεγαλοεργοδοσία χρωστάει, τούτη τη στιγμή, στα ασφαλιστικά Ταμεία πάνω από 25 δισ. Απαλλάσσει τους μονοπωλιακούς ομίλους από φόρους, προωθεί τις λεγόμενες ειδικές φορολογικές ζώνες, που στην κυριολεξία είναι ένας παράδεισος φοροαπαλλαγής για το μεγάλο κεφάλαιο. Τη στιγμή που παίρνει το ένα αντιλαϊκό μέτρο μετά το άλλο, ξανασερβίρει το παραμύθι της σκληρής διαπραγμάτευσης, του αναγκαίου συμβιβασμού που ως συνήθως καταλήγει σε νέα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα και νέα μνημόνια.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας εκφράζει τη συμπαράστασή του στους αγώνες των εργαζομένων που αυτό το διάστημα βρίσκονται σε εξέλιξη. Συμπαρίσταται στον αγώνα τους για να έχουν μια ζωή με δικαιώματα, για να έχουν αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις.
Στον αγώνα για να έχει όλος ο εργατόκοσμος δωρεάν Υγεία, Παιδεία, κοινωνικές παροχές.
Μαζί τους διεκδικεί να μην υπάρξει καμιά αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, καμιά προκλητική μείωση των εργοδοτικών εισφορών.
Να μη δεχτούν καμιά νέα φοροεπιδρομή, καμιά νέα ληστεία στο εισόδημά τους.
Να μην περάσει ο νόμος λαιμητόμος.