- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Οι Μανιταρόφιλοι Θεσσαλίας γιορτάζουν τα Μαρτιάτικα στο Νεοχώρι

Ειδική εκδήλωση, αφιερωμένη στο ανοιξιάτικο άγριο μανιτάρι hygrophorus marzuolus -γνωστό και ως “μαρτιάτικο” ή “μαρτούλι”, διοργανώνουν οι Μανιταρόφιλοι Θεσσαλίας, την Κυριακή, 3 Απριλίου 2016, στο Νεοχώρι της λίμνης Πλαστήρα, στην Καρδίτσα.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί, από τον Βοτανικό Κήπο, όπου θα γίνει ξενάγηση, ενώ θα ακολουθήσει εξόρμηση στο δάσος, για αναζήτηση και συλλογή άγριων μανιταριών. Η Η αναγνώριση των μανιταριών που θα συλλεγούν θα γίνει από ειδικούς, με ταυτόχρονη παρουσίαση θέματος με αντικείμενο τα άγρια μανιτάρια, στην αίθουσα του παλαιού δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την προσφορά μανιταρόσουπας και μανιταρόπιτας στους παρευρισκόμενους. “Είστε όλοι προσκεκλημένοι, για να απολαύσετε τη Φύση και τα δώρα της, που τόσο πλουσιοπάροχα προσφέρονται στην περιοχή και να “σπάσετε” τη ρουτίνα της καθημερινότητας”, λένε οι Μανιταρόφιλοι Θεσσαλίας.
Για τη συμμετοχή στην εκδήλωση και τις δραστηριότητες που έχουν προγραμματιστεί, θα πρέπει η ενδυμασία να είναι ανάλογη για την συγκεκριμένη περίσταση, όπως και να υπάρχει ο εξοπλισμός για τη συλλογή των μανιταριών (καλάθι ή τελάρο). Να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση, η οποία υποστηρίζεται από τον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα, συμμετέχουν ο ΕΟΣ Καρδίτσας και ο Σύλλογος Νέων Νεοχωρίου. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους: Στέργιο Μίχο (6974.60.17.30), Απόστολο Μοσχοβίδη (6974.640.785) και Γεώργιο Καραντώνη (6977.664.534).