Παραδόθηκε για λειτουργία από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το περιφερειακό ιατρείο Νίκαιας


Tags |

Εγκαινιάστηκε σήμερα από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, το περιφερειακό ιατρείο Νίκαιας, παρουσία του δημάρχου κ. Θανάση Νασιακόπουλου, του διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Νέστορα Αντωνίου και πλήθους κόσμου. Το έργο ολοκληρώθηκε με πόρους του Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας και προϋπολογισμό 550.000 ευρώ (με ΦΠΑ). Η ολοκλήρωση του έργου εξασφαλίζει την παροχή ολοκληρωμένης πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους κάτοικους του δήμου Κιλελέρ και ταυτόχρονα επιτυγχάνεται αποσυμφόρηση από πλευράς περιστατικών των Νοσοκομείων της Λάρισας.
Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Παραδίδουμε σήμερα ένα σύγχρονο περιφερειακό ιατρείο, προϋπολογισμού 550.000 ευρώ και κόστους 253.000 ευρώ, το οποίο θα βοηθήσει στην αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας υγείας στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κιλελέρ. Το έργο βοηθά έτσι ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία της Λάρισας, να παρέχονται υπηρεσίες υγείας εδώ στη Νίκαια και να μην μετακινούνται οι άνθρωποι. Το έργο κατασκευάστηκε από το ΕΣΠΑ Θεσσαλία σε συνεργασία με το Δήμο Κιλελέρ και την 5η ΥΠΕ, κάτι που δείχνει ότι υπάρχει συνέπεια και συνέχεια στην τοπική αυτοδιοίκηση. Πλέον η 5η ΥΠΕ καλείται να το στελεχώσει και να το λειτουργήσει, όπως ήδη έκανε. Σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα είναι ιδιαίτερα σημαντικό το ότι προσφέρουμε στον άνθρωπο».
Ο κ. Θ. Νασιακόπουλος σημείωσε τα εξής: «Έχει τελειώσει ένα πολύ χρήσιμο έργο για την περιοχή. Αυτό που θα προσπαθήσουμε, είναι να στελεχωθεί σωστά και από προσωπικό, καθώς τα περισσότερα μηχανήματα έχουν έρθει, ώστε να μπορέσει να λύσει ζητήματα υγείας του συνόλου του Δήμου και να απεμπλέξει τα κεντρικά νοσοκομεία. Αυτή τη στιγμή όμως και παρά τις έντονες προσπάθειες που έχω κάνει προς την 5η ΥΠΕ αντιμετωπίζουμε προβλήματα με τις προσλήψεις γιατρών και ευελπιστούμε ότι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα το ιατρείο θα εξοπλιστεί και από προσωπικό. Τότε θα μπορούμε να πούμε ότι θα έχουμε ένα ολοκληρωμένο ιατρείο στο Δήμο Κιλελέρ, που θα μπορεί να δώσει την κατάλληλη πρωτοβάθμια περίθαλψη»
Το έργο αφορούσε στην κατασκευή κτιρίου, για τη στέγαση του Περιφερειακού Ιατρείου στη Νίκαια του Δήμου Κιλελέρ, της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας. Κατασκευάστηκε ισόγειο κτίριο, εμβαδού 272,6 τ.μ., διαμπερές, με πρόσωπο στις οδούς Φαρσάλων και Γεννηματά (Σεφέρη) και εντός οικοπέδου εμβαδού 496 τ.μ. Περιλαμβάνει δύο εξεταστήρια, χώρο μικροεπεμβάσεων, εφημερείο, χώρο ανάπαυσης προσωπικού, γραμματεία, χώρους αναμονής και κίνησης ασθενών, χώρους υγιεινής και αποθήκη. Η πρόσβαση γίνεται και από τους δύο δρόμους και με την δυνατότητα προσέγγισης – στάθμευσης αυτοκινήτου / ασθενοφόρου.
Φορέα υλοποίησης του έργου ήταν η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, δικαιούχος η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ κύριος του έργου ήταν το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. τον Οκτώβριο του 2013 και συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Παρόντες ακόμα κατά την τελετή των εγκαινίων ήταν οι κ.κ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Κώστας Δεσπόπουλος, Γιώργος Λαζόπουλος, Βασίλης Πινακάς, η π. αντιπεριφερειάρχης Ρένα Καραλαριώτου,ο γενικός διευθυντής ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Χρήστος Λυτροκάπης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αχιλλέας Βαρδακούλης, οι αντιδήμαρχοι Αντώνης Ρεντζιάς Αχιλλέας Χατζούλης, Βάιος Βισβίκης, Ιωάννα Πινάκα, Σπύρος Καλέτσιος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Μπακαλόπουλος, Κώστας Φιλιππούλης, Χρήστος Χατζούλης, Ζωή Ανυφαντή, η προέδρος Δ.Κ. Νίκαιας Βάσω Πιλάτου, οι Σύμβουλοι Δ.Κ. Νίκαιας : Γιώργος Παπαγιαννόπουλος, Γιώργος Ψαρούλης, ο π. δήμαρχος Κιλελέρ Ρίζος Κομήτσας, ενώ τον αγιασμό τέλεσε ο πατέρας Αριστείδης.